Uzsonnaosztás

2023.09.19. 20:05

Finomságokkal jutalmazták a bicikliseket Kecskeméten – galériával, videóval

Kecskemét főterén, kedd délután a kerékpárral közlekedőket lepték meg néhány finom falattal.

Orosz Fanni Flóra

Rengeteg kerékpárost vendégelhettek meg a főtéren

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A Magyar Kerékpárosklub helyi szervezeteivel és partnereivel az ország több tucat pontján várták reggelivel vagy uzsonnával a kerékpárral közlekedőket kedden. Ezúttal Kecskemét önkormányzata, a Zöld Kecskemét program is csatlakozott szervezőként, és az esemény aktív résztvevőjeként is a bringás uzsonnához. Mellettük a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság és a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület is részt vett az eseményen.

Az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló Bringázz a munkába! szemléletformáló kampány üzenetét szeretnék népszerűsíteni az egész országban, csaknem 70 helyszínen. Kecskemét főterén a különleges utcai uzsonna fél négykor kezdődött, és a munka vagy iskola után hazatartó gyerekeket és felnőtteket néhány kedves szóval, vízzel, üdítővel és gyümölccsel állították meg néhány pillanatra. Olyanok is akadtak, akik nagyon siettek, de rengetegen megálltak az aktivistákkal beszélgetni, sőt Kasza Károly, akinek az egyik legnagyobb örömöt a kerékpározás adja, részt vett a mai napon már a Szolnoki bringás reggelin is, de délután a Hírös városban sem hagyta ki az eseményt.

A főtéri uzsonnaosztásról videó is készült:

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában