Program

2023.09.22. 07:59

Együtt tekernek szívük egészségéért Városföldön

Tekerj a szívedért! címmel hangulatos, közös kerékpározásra invitálják az érdeklődőket Városföldön. A szervező nyugdíjas klub bízik benne, idősek és fiatalok egyaránt részesei lesznek.

Sebestyén Hajnalka

237684748

Fotó: Blazej Lyjak

Szeptember 23-án, szombaton 10 órakor lesz az indulás a Városföldi Művelődési Ház és Könyvtár elől. Az egészségmegőrzést szolgáló program 2022-ben indult el hagyományteremtő szándékkal a Zalaegerszegi Szív és Érbeteg Egyesület kezdeményezésére. Ehhez csatlakoztak 2023-ban a nyugdíjas klubok is, köztük a Városföldi Napsugár Nyugdíjas Klub.

A közös kerékpározásra a Városföldi Napsugár Nyugdíjas Klub tagjai mindenkit örömmel várnak, a menet Városföld-Kecskemét összekötő bicikli úton halad majd.

Ugyanebben az időben az ország számos pontján pattannak nyeregbe fiatalok, családok, idősek azért, hogy a mintegy 12 kilométeres távot (oda-vissza kb. 25 kilométer) együtt tekerjek végig, hiszen a sporttal mindenki sokat tehet önmagáért és az egészségéért. Lesz rövidebb táv is, így mindenki annyit teker, amennyi jól esik neki.

A program elsősorban az időskorúak egészségét hivatott szolgálni, de közismert, hogy az idős kor „fittségét”, egészségét fiatal korban kell megalapozni. Éppen ezért cél, hogy e programban minden korosztály képviseltesse magát. A sport és a vidámság az egészségre, a szívre pozitív, jótékony hatású!

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában