Rendezvény

2023.09.30. 20:59

Almás napokat tartottak Bácsalmáson – galériákkal

Gálaműsor, főzőverseny, almás sütemények versenye, zenekari találkozó és még néhány program szerepelt az idei összejövetelen, melyet a hétvégén tartottak meg a Bácsalmási Kulturális Központban és a Gróf Teleki utcában. 

Juhász Jenő

A megméretésre 31 csapat és baráti társaság nevezett be

Fotó: Juhász Jenő

Pénteken délután a hunyadisok léptek fel a művelődési intézmény nagyszínpadára, hogy felidézzék az iskola 70 éves történetét, amit színvonalas produkciókkal egészítettek ki.  A Nemzeti Filharmonikusok művészeinek ingyenes koncertjét egy humoros vetélkedőest követte.  

Szombaton délután kezdetét vette az első alkalommal megrendezett Almási háromlábú mulatság nevű főzőverseny. A „Mindent bográcsba” szlogennel meghirdetett megméretésre 31 csapat és baráti társaság nevezett be. Az elkészült ételek minőségét szakmai zsűri bírálta és értékelte. Az első három helyezett és a különdíjasok értékes jutalomban részesültek a bácsalmási önkormányzat és a vállalkozók támogatásának köszönhetően.  

Az almás sütemények versenyére kéttucatnyi finomsággal neveztek be a szorgos kezű amatőr cukrászok. A zsűri döntése alapján hagyományos és reform kategóriában hirdettek eredményt.  

A bográcsok rotyogása közben tartották meg a  zenekari találkozót, melyen három zenekar és egy fiatal tehetséges harmonikás mutatkozott be. A zenekarok minősítését egy háromtagú szakmai zsűri végezte.  

A kétnapos rendezvény hajnalig tartó retrópartival zárult.  

                                                             

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában