Ludasszállási Vadászati Évadnyitó

2023.08.29. 19:24

Vadászati Évadnyitó Szentmisét tartanak Szakmár–Ludasszálláson, a Szent Hubertusz kápolnánál

Szeptember 2-án, szombaton a természet ölelésében immár tizenhetedik alkalommal mutatnak be Vadászati Évadnyitó Szentmisét a Szakmár - Ludasszállás-i Szent Hubertus kápolnánál.

Zsiga Ferenc

Archív-felvétel

Fotó: Zsiga Ferenc

Az idei évadnyitót az előző évihez hasonlóan az eseményt útjáró indító és a kápolnát saját költségén felújító Tóth Kálmán vadász, Szakmár Község Önkormányzata, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye, a Homokmégyi Dózsa Vadásztársaság, a Farmer Vadásztársaság és a Safari Club International Bács-Kiskun Vármegyei szervezete támogatásával szervezik.

A szentmise a hagyományoknak megfelelően figyelem felhívó kürtszóval kezdődik, majd a közönség a Vadász Himnuszt énekli el. A köszöntő beszédek elhangzását követően Dr. Mészáros István prépost – kanonok és Szabó Attila plébános szentmisét mutat be.

Az elmúlt évi Szent Hubertusz szentmisén Dr. Mészáros István prépost-kanonok ezekkel a szavakkal zárta beszédét:

Búcsú van itt Ludasszálláson! Az egymásra találás lehetősége vadász és nem vadász számára Istennel, és mindenkinek áldozatot kellett hoznia ahhoz, hogy ide megérkezzen. Emlékezni, ünnepelni. Ne fáradjuk bele ebbe, 16-ik éve ragaszkodunk a helyhez, eseményhez. Ezekben a nehéz, háborús, olykor kilátástalannak tűnő időkben tartson meg és jövőre is gyűjtsön össze minket ide a Mindenható Isten! Amen.”

A 2023. évi Ludasszállási Vadászati Évadnyitó a szakmári művelődési ház rendezvény-pavilonjában meghívóhoz, előzetes regisztrációhoz kötötten fehérasztal melletti beszélgetéssel zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában