Ünnepség

2023.08.28. 19:05

Színvonalas előadások és éjszakai túra is színesítette az orgoványi falunapot

Falunapot tartott Orgovány szombaton a Falvak Éjszakája programsorozat keretében.

Horváth Péter

A falunapot ismét az orgoványi művelődési ház szervezte

Fotó: Tímár Szilvia

A nagyközség legnagyobb ünnepe éjszakai túrával kezdődött pénteken. A kalandos túrát Járvásné Manyi és Tímár Szilvia vezették, a területet az Orgoványi Polgárőr Egyesület biztosította. 

A kánikulai falunapon feldíszített hintókon járták körbe a települést a csőszpárok, közben elkezdődtek a Csalafinta Parasztolimpia ügyességi játékai is: karikát hajtottak, kukoricát morzsoltak, sőt még krumplit egyensúlyoztak péklapáton a csapatok. A versenyt végül „Lecsó“ csapata nyerte. A lovasfogatok is körbejártak a falu utcáin, volt olyan lovaskocsi, ami 100 kilométerről érkezett. A piactérre érkezve a csőszök eltáncolták menettáncukat, akiket a Jakabszállásról érkezett csősztáncosok szeretevendégséggel fogadtak.

Az esti program a Kisbíró köszöntőjével kezdődött, amit Csőszök tánca követett. Ezután az elmúlt egy évben született ifjú polgárokat köszöntötte Gál Szilvia polgármester és Ficsor Donát alpolgármester. A színpadon a helyi óvodások és iskolások zenés produkciója, később Vitéz László című bábelőadás, a Ballószögi Népdalkör énekesei, Orgovány Gyöngyszemei, a Mama Dance és Zumba Kids szórakoztatta a közönséget. Az est második felében a Gold Dance tánciskola táncosai léptek fel Carneval című előadásukkal. Az éjszakai mulatságról DJ Balu gondoskodott, és Vörösváczki Béla szolgáltatta lézershow-t. A falunapot ismét az orgoványi művelődési ház szervezte Tóthné Szakolczai Tünde vezetésével. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában