Aranyhomok Térségi Lekvárverseny

2023.08.16. 15:17

Sárgadinnyés és banános lekvárt is kóstolhatunk a kecskeméti tanyai termékpiacon

Csütörtökön 14 órától lekvárkóstolóra várják az érdeklődőket Kecskemét főterén, a Tanyai Termék Piacon. Igazi különlegességek is ízlelhetők.

Sebestyén Hajnalka

Archív-felvétel

Fotó: Kapott fotó

A VII. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyben szereplő, mintegy 55-féle lekvár kóstolására nyílik lehetőség a Tanyai Termék Piacon csütörtökön, ahol a hagyományos baracklekvárok mellett kóstolhatnak igazi különlegességeket is az érdeklődők a kreatív lekvár kategóriában.

A lekvárkóstolót a kecskeméti Aranyhomok Kistérségi Egyesület rendezi meg. Az általa meghirdetett – jövő heti Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításhoz kapcsolódó – VII. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyre 20 háziasszony nevezett 55 üveg, saját készítésű lekvárral nyolc településről. Egy lelkes háziasszony Kecskemétről 14-féle lekvárral jelentkezett a versenyre.

Igazi különlegességnek ígérkezik az őszibarack-sárgadinnye lekvár fehércsokival, a banánlekvár, a gyömbéres-lime-os körtelekvár vagy a sárgabaracklekvár málnameglepetéssel.

A verseny eredményhirdetése a Hírös Hét keretében az „Aranyhomok” színpadon augusztus 23-án, szerdán 17 órakor lesz. Ott dől el, kik lesznek a három kategória győztesei, valamint ki nyeri a „Térség lekvárja” címet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában