Emlékkiállítás

2023.08.27. 18:36

Posztumusz díszpolgári címet kapott Maszlik István orgoványi festőművész

Orgovány posztumusz díszpolgári címet adományozott Maszlik István festőművésznek, a település korábbi polgármesterének szombaton, a tavaly augusztusban elhunyt festőművész orgoványi művelődési házban megnyíló emlékkiállításán.

Horváth Péter

A díszpolgári címről szóló oklevelet Maszlik István testvére, Maszlik Etelka vette át

Fotó: Mató Zsombor

Maszlik István életének 71. évében hunyt el tavaly augusztus 9-én. Nem csak festészettel folglalkozott, aktív közösségi szerepéről is ismert volt, 2002 és 2012 között Orgovány polgármestereként dolgozott. Maszlik István 2021-ben ünnepelte festői pályafutásának 35 éves évfordulóját, ennek alkalmából reprezentatív kiállítása nyílt a művelődési házban. Első tárlata 1986-ban volt, az elmúlt három és fél évtizedben számos hazai és külföldi kiállításon mutatta be munkáit, és több díjjal, elismeréssel méltatták tehetségét.

Fotó: Mató Zsombor

A díszpolgári címről szóló oklevelet Maszlik István testvére, Maszlik Marika vette át Gál Szilvia polgármestertől és Gyarmatiné Márton Olgától, a képviselő-testület tagjától. A szombaton megnyílt kiállítás a jubileumi tárlat kiállított képeiből, valamint régebbi festményeiből áll. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában