Vécsey Károly Városi Könyvtár

2023.08.11. 20:43

Piknikkel zárult a solti könyvtár nyári tábora – galériával

Ötödik alkalommal szervezett nyári napközis tábort a Vécsey Károly Városi Könyvtár. Ebben az évben az eddigi legnagyobb létszámú gyermekcsapat jött össze, harmincöt fő vett részt az ötnapos programon, amelynek a helyszíne a városi könyvtár épülete és árnyas parkja volt.

Lencsés P. Anna

Ünnepséggel zárult a hét

Fotó: Lencsés P. Anna

Huber Ágnes könyvtáros, a tábor vezetője elmondta, hogy ebben az évben egy nagyszabású szülinapi parti megrendezése volt a tábor fő témája, amelyre egész héten készültek. Emellett voltak egyéb programok is minden nap. Hétfőn hagyományőrző íjászat, kedden kerékpáros kirándulás a solti Duna-partra, szerdán a Levendula művészeti iskola tanáraival kézműveskedtek a résztvevők, csütörtökön a helyi önkéntes tűzoltók tartottak játékos foglalkozást, majd délután a táborlakók moziztak a művelődési házban. 

Pénteken volt a hét csúcspontja a nagy szülinapi piknik, amelyre egész héten több csoportra osztva készültek. Az ünnepeltek az augusztusban és szeptemberben születettek lettek, ők műsort készítettek, a rájderek beszerezték a szükséges anyagokat, zenéket, a cateringesek az ételekkel foglalkoztak, az animátor csapat ajándékokat készített és a dekorációsok hangulatos helyszínt alakítva ki, terítettek díszítettek.

Huber Ágnes a tábor vezetője elmondta, hogy igyekeztek „zöldek” lenni, ezért nem használtak műanyag eszközöket, mindenki saját palackját használta, amelyből vizet ittak, és azt is örömmel látta, hogy a gyerekek mennyire vigyáztak a környezetre, figyeltek arra, hogy ne szemeteljenek.

Az élménydús héten a résztvevőknek mindössze az étkezést kellett fizetni, a többi költséget a művelődési intézmény biztosította, dolgozói pedig változatos programokkal járultak hozzá a könyvtári tábor sikeréhez.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában