Sportesemény

2023.08.30. 14:36

Kánikulában is sokan futottak az Axiál jótékonysági rendezvényén

A III. Axiál Jótékonysági Futást a bajai Petőfi-szigeten rendezték meg vasárnap, a kánikula ellenére több százan vettek részt az eseményen.

Márton Anna

Az idei nyár utolsó vasárnapján 345 futó állt egyszerre rajthoz a jótékonysági futáson

Fotó: Beküldött fotó

A bajai székhelyű Axiál Kft. harmadik alkalommal döntött úgy, hogy egy helyi szervezetet tesz meg a sportesemény kedvezményezettjének, 2021-ben a Bajai Szent Rókus Kórház, következő évben az Országos Mentőszolgálat Baja Mentőállomás, idén pedig a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény javára rendezték meg a futást. 

Az idei nyár utolsó vasárnapján 345 futó állt egyszerre rajthoz a jótékonysági futáson, melyen a 8:45-kor startoló 3 és 10 kilométer távot futók, sétálók, biciklizők és a Rubint Réka Alakreform edzésére jelentkezők, valamint a támogatói jegyet vásárlók befizetéseiből összesen 650 ezer forint folyt be. Ezt az összeget az AXIÁL Kft. ismételten ötmillió forintra kerekítette ki. A támogatásról szóló jelképes csekket Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi a vállalat tulajdonos-ügyvezetője adta át az esemény napján a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény vezetőjének, Bánné Kiss Erzsébetnek.

  Fotó: Beküldött fotó

Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi mindenkinek megköszönte a részvételt. Hangsúlyozta, hogy azért választották idén a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény támogatását, mert régóta jó kapcsolatot ápol Bánné Kiss Erzsébettel, akinek a személyében egy nagyon jó embert ismert meg. Az intézmény tevékenysége nagyon sokrétű, és a szervezők az idősek, illetve azon beteg támogatására gondoltak, akiknek nincs családjuk, vagy a családjuk nem tudja felvállalni a gondozásukat. – Ezt a munkát végzi az intézményvezető asszony és csapata nagyon lelkesen és professzionális módon, így a gondozottak méltóságukat megőrizve tudnak élni. Köszönöm szépen mindenkinek, hogy velünk futott. Együtt, egymásért – mondta Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi a Petőfi-szigeten található nagyszínpadon.

Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában