Kecskemét

2023.08.14. 12:01

Elhunyt Probojáczné Túri Éva, a kecskeméti nyugdíjas szövetség korábbi alelnöke

Elhunyt Probojáczné Túri Éva nyugdíjas pedagógus, iskolaigazgató, egykori válogatott kosárlabdázó és a kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége korábbi alelnöke.

Horváth Péter

Elhunyt Probojáczné Túri Éva

Forrás: Kecskeméti Nyugdíjas Szövetség Facebook-oldala

Probojáczné Túri Éva a helvéciai Feketeerdői Általános Iskolában 18 évig fizikát és testnevelést tanított, majd a mai Damjanich János Általános Iskolában − akkor Halasi úti − folytatta munkáját. Az intézménynek 16 évig igazgatója is volt. Aktív közéleti szerepvállalásáról volt ismert Probojáczné Túri Éva: 1994-től három cikluson át önkormányzati képviselőként, valamint az oktatási bizottság tagjaként a kecskeméti iskolák és Rendőrfalu fejlődését segítette. Az Európa Jövője Egyesület alapító tagja, a kecskeméti nyugdíjas szövetség alelnöke volt. 

Kimagasló szakmai és közéleti tevékenységéért számos elismerésben részesült: 1997-ben főtanácsosi címet kapott, 2002-ben a Kecskemét Városért Oktatási Díjat adományozták neki, majd ugyanebben az éveben megkapta a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete aranyérmét. Bács-Kiskun Megye Ifjúságának Neveléséért Díjjal 2004-ben tüntették ki és a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt polgári tagozatát 2005-ben kapta meg.

Probojáczné Túri Éva mindvégig a kecskeméti nyugdíjas szövetség eseményeinek aktív szervezője volt, és motorja a Mozdulj! nevet viselő nyugdíjas sporteseménynek megvalósításának.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában