Összefoglaló

2023.08.26. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. augusztus 26.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Felvételünk a fülöpjakabi hagyományőrző szüreten készült

Fotó: Vajda Piroska

Két gépkocsi ütközött össze az 53-as főút 60-as kilométerszelvényénél, Kiskunhalas térségében. Az ütközés következtében mindkét jármű az árokba került, az egyik az oldalára, a másik a tetejére borult. 

A régi szüretek hangulatát idézték fel pénteken Fülöpjakabon ifj. Katona Attila bemutatókertjében. Az első alkalommal megrendezett, jótékony célú hagyományőrző eseményen a falu borát is elkészítették.

Egy személyautó döntötte ki a vasúti átjáróban lévő fényjelző készüléket a 451-es főúton, Gátér és Csongrád között szombat hajnalban. Az autó Csongrád felé haladt és valószínű nagy sebességgel, amikor a kanyarban lévő vasúti átjáróban a fényjelző készüléknek hajtott, azt kidöntötte, aminek egy része az úttestre csapódott. 

A gyenge minősítésű épületenergetikai besorolásból az egyik legjobbra, kiemelkedőre korszerűsítették a szakmári községháza épületegyüttesét. A Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat TOP Plusz pályázata 72,4 millió forintos vissza nem térítendő támogatása nem csak az energiahatékony üzemeltetés, de az épület külső megjelenése terén is jelentős pozitív változást hozott.

A napsugárzás elleni bőrvédelemről és a bőrdaganatok kialakulásának megakadályozásáról beszélt dr. Szöllősi Szilvia, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház bőrgondozó-bőrgyógyász adjunktusa a Gong rádió Téma című műsorában a napokban.

Hat néptáncegyüttes több mint száz táncos lábú gyermeke és fiatalja gyönyörű előadásokkal teremtett fergeteges hangulatot péntek délután a XXV. Szakmári Falunap nyitóeseményén.

Ukrán gyerekeket lát vendégül a Rákóczi Szövetség. A diákok szombaton a budapesti atlétikai világbajnokság programjain vettek részt, megtekintették az Országházat, majd a sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborban tölthetnek egy hetet.

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Lakiteleken az Anka Balázs labdarúgó emléktornát, amelyen öt, U13-as csapat vett részt. A tornát a Kecskeméti TE korosztályos játékosai nyerték.

Szombaton az OTP Bank Liga 5. fordulójának nyitómeccsén a Puskás Akadémiát fogadta a Kecskeméti TE. A nagy melegben lejátszott találkozón 4–1-re győzött KTE, így továbbra is hibátlan hazai pályán.

Augusztus 25-e az Állatkertek Éjszakája, és a Kecskeméti Vadaskert idén is beállt a különleges éjszakai élményt nyújtó állatkertek sorába.

Tanszercsomaggal segíti egyszülős családok gyermekeit az Egyszülős Központ; az első 36 csomagot szombaton adta át a gyerekeknek Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára és Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában