Hatalmas élmény

2023.08.26. 19:50

Látványos bemutatók színesítették az Állatkertek éjszakáját a Kecskeméti Vadaskertben – videóval

Augusztus 25-e az Állatkertek Éjszakája, és a Kecskeméti Vadaskert idén is beállt a különleges éjszakai élményt nyújtó állatkertek sorába.

Orosz Fanni Flóra

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetségének tagintézményei közül tizenkét bemutatóhely vett részt az állatkertek éjszakáján, többek között a Kecskeméti Vadaskert is.

A sötétedés utáni program kicsivel este fél nyolc előtt kezdődött, rögtön két nagyon látványos bemutatóval, hiszen a látogatók az állatkert két helyszínén is nem mindennapi éjszakai látványetetést nézhettek végig szinte testközelből. Az egyik helyszínen a tigrisek, makákók, csacsik és szarvasok falatoztak, de ezzel egyidőben egy másik ponton oroszlánokat, mandrillokat, pónikat és antilopokat láthattunk megvacsorázni.

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A családok még nyolc óra után is szivárogtak a helyszínre, hiszen az éjszaka további programokat tartogatott számukra. Kereken nyolc órakor például élőzenés koncertet adott a Csörömpölők együttes, de aki inkább az állatokkal foglalkozott volna, negyed kilenckor már meg is tehette, amikor is elkezdődött a hüllőbemutatás- és simogatás. A késői érkezők kedvéért a programsor tartogatott még egy látványetetést, ahol mosómedvék, borzok és barnamakik kaptak eledelt. 

Az időponthoz kötött bemutatók mellett, voltak olyan részei is az eseménynek, melyeket egész este igénybe lehetett venni; például arcfestés a legkisebbeknek, bazáros standok, ahol különböző állatos szuveníreket lehetett vásárolni, büfék, ugrálóvárak, és hangulatzenélés szórakoztatta a járóelőket.

Az eseményről rövid összefoglaló videó is készült, ahol jól látszik, hogy kicsik és nagyon egyaránt nagy örömmel látogatták az állatokat, a vadaskert lakói pedig gyertyafényben vacsorázhattak a nyár utolsó pénteki napján.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában