OVSZ

2023.07.03. 18:26

Véradásért állatkerti látogatást nyerhetnek az önkéntes segítségnyújtók Bács-Kiskunban is

Nyáron még nagyobb szükség van a véradókra. Azokra is nagyon számítanak, akik még nem, vagy eddig csak ritkán adtak vért. Júliusban a véradók között ajándékokat sorsolnak ki. Az országos kampányhoz a Kecskeméti Vadaskert és a nagykőrösi Richter Safari Park is csatlakozott.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) nyereményjátékkal egybekötött figyelemfelhívó véradókampányt indít annak érdekében, hogy a nyári hónapokban is biztosítottak legyenek a szükséges vérkészítmények az egészségügyi intézmények számára. Az OVSz kampányához több hazai állatkert, valamint a VIWA vitaminvíz is csatlakozott, akik felajánlásának köszönhetően a július folyamán vért adó donorok között állatkerti belépők, ajándékcsomagokat sorsolnak ki. 

A nyári időszak minden évben kihívás elé állítja a hazai vérellátást. Ebben az időszakban sokkal intenzívebb toborzómunkát kell végezni annak érdekében, hogy naponta 1600-1800-an éljenek a véradás lehetőségével, ugyanis a biztonságos vérellátáshoz ennyi ember segítségére van szükség minden hétköznap. A nagy meleg és az utazások miatt a rendszeres véradók aktivitásában ilyenkor csökkenés tapasztalható, ezért különösen fontos, hogy minél több olyan embert tudjanak mozgósítani, akik csak ritkán, vagy még soha nem éltek a segítségnyújtás e formájával. 

Az OVSz idén július 3. és 31. között nyereményjátékkal egybekötött véradókampányt indít, amely keretein belül minden vért adó donor – online regisztrációt követően – állatkerti belépőket és ajándékcsomagokat nyerhet. 

A kampányt támogató állatkertek: ZOO Debrecen, Fővárosi Állat- és Növénykert, Richter Safari Park, Tisza-tavi Ökocentrum, Pécsi Állatkert és Akvárium – Terrárium, Kecskeméti Vadaskert.

A kampányról, valamint a véradások helyszíneiről és időpontjairól bővebben az OVSz honlapján, a www.ovsz.hu oldalon lehet tájékozódni.S. H.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában