MÁV

2023.07.08. 11:39

Pályafelújítások és menetrendi módosítások várhatók a vasútvonalakon

Több vonalon módosul a menetrend.

Tapodi Kálmán

Forrás: mávcsoport.hu / illusztráció

Július 14-ig a Baja-Kiskunhalas-Kiskunfélegyháza vonalon módosul a menetrend, Jánoshalma és Kiskunhalas között pótlóbuszok közlekednek pályaépítési munkálatok miatt. Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Kiskunhalas között a vonatok a megszokott menetrend szerint, míg Jánoshalma és Baja között módosított menetrend szerint járnak: a vonatok a pótlóbuszhoz való csatlakozás érdekében Bajáról 8-21 perccel korábban, ugyanazon óra 1 perckor indulnak és az ellenkező irányból is később érkeznek meg Bajára – közölte a MÁVINFORM.

Július 15-től augusztus 27-ig Kiskunhalas állomáson végzett pályaépítési munkák miatt a Baja-Kiskunhalas-Kiskunfélegyháza-Kecskemét vonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Jánoshalma-Kiskunhalas és Kiskunhalas-Külsőhalas állomások között pótlóbuszok közlekednek.  

A Budapest-Cegléd-Szeged vonalon július 14-ig Szeged állomáson végzett pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Kiskunfélegyháza-Szeged között közlekedő személyvonatok helyett Kiskundorozsma és Szeged között pótlóbuszok közlekednek.

A Budapest-Szeged vonalon július 15-től augusztus 5-ig Szeged állomáson végzett pályakarbantartási munkák idején a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Kiskunfélegyháza-Szeged között közlekedő személyvonatok helyett pótlóbuszokkal kell utazni Kiskundorozsma és Szeged között. A Kiskunfélegyháza-Hódmezővásárhely viszonylatú csatlakozások biztosítása érdekében Kiskundorozsma-Szeged-Rókus között áthordó buszok közlekednek.

A Budapest-Lajosmizse vonalon július 17-23. között a Kőbánya-Kispest-Dabas szakaszon karbantartást végeznek, a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Dabas-Lajosmizse-Kecskemét között valamennyi S21-es és S210-es vonat menetrend szerint közlekedik, melyekhez Dabason a pótlóbuszokról, illetve ellenirányban 5 perces átszállást biztosítanak – olvasható a vasúttársaság híreiben. 

Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában