Állatvédő

2023.07.15. 10:18

Novák Katalin meglátogatta a halasi származású Gyöngyi Krisztián emlékművét Ruandában

Főhajtás egy Ruandában is tisztelt magyar állatvédő emléke előtt – írta Facebook-bejegyzésében Novák Katalin köztársasági elnök, aki hivatalos látogatáson tartózkodik az afrikai országban.

Tapodi Kálmán

Novák Katalin köztársasági elnök és a kiskunmajsai Bedő Orsolya

Forrás: Novák Katalin Facebook-oldala

Mint az államfő korábbi posztjából kiderül: „Magyarország évek óta komoly segítséget nyújt iskolák, kórházak fejlesztésében és a fenntartható vízgazdálkodás megteremtésében a tragikus közelmúlttal rendelkező Ruandának, ahol először jár magyar államfő. Ruanda fővárosában, Kigaliban lesz az a nemzetközi konferencia is, ahol más államfőkkel együtt a nők helyzetének erősítéséért szólalok fel. A régióban élő magyarokkal is találkozom, és magyar emlékhelyeket is felkeresek majd.” 

Forrás: Novák Katalin Facebook-oldala

Novák Katalin eljutott a kiskunhalasi származású Gyöngyi Krisztián emlékhelyéhez. Krisztián orrszarvú-specialistaként tanította a helyi vadőröket és ott érte a végzetes találkozás egy általa jól ismert, sebesült hím orrszarvúval. Az államfóvel együtt járt az emlékhelyen a kiskunmajsai Bedő Orsolya, Krisztián özvegye. A köztársasági elnök így számolt be minderről közösségi oldalán. „Az, hogy Ruandában élnek még rinocéroszok, nagyrészt egy magyarnak, a helyiek által is tisztelt Gyöngyi Krisztiánnak köszönhető. Az elhivatott, de tragikus körülmények között elhunyt magyar ökológus élete és munkássága előtt hajtottunk fejet özvegye, Bedő Orsolya, valamint az általa kiképzett vadőrök társaságában.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában