Beruházás

2023.07.14. 16:48

Megújult a Petőfi lakótelepi játszótér Kunszentmiklóson – galériával

Ünnepélyes kertek között avatták fel pénteken a megújult Petőfi lakótelepi játszóteret Kunszentmiklóson. A beruházás a közösségi vidékfejlesztést elősegítő Szabadszállási Gazdakör LEADER HACS pályázatán elnyert közel negyvenmillió forintos támogatásból valósult meg.

Gulyás Sándor

A megújult játszóteret először a helyi bölcsődések vették birtokba

Fotó: Gulyás Sándor

– A projekt keretében számos új játszó eszközt telepítettünk. Egyebek mellett megépült a drótkötél- és a huszonnégy funkciós akadálypálya, valamint két kültéri pingpong asztal is. A fejlesztés része volt a kerítés megépítése, rövidesen elkészül a térfigyelő kamerarendszer, illetve a közvilágítás két kandeláberrel bővül – sorolta a beruházás részleteit Lesi Árpád, Kunszentmiklós polgármestere.

Gáspár Ferenc, a Szabadszállási Gazdakör elnöke köszöntőjében a LEADER Program jelentőségét emelte ki.

– A program kifejezetten a helyi fejlesztési célokat és a térség igényeinek megvalósítását támogatja. Akciócsoportunk a Felső-Kiskunság hat településén működik. Ebben a ciklusban több mint negyven projekt valósult meg  Szabadszálláson, Kunszentmiklóson, Tasson, Kunadacson, Kunpeszéren és Szalkszentmártonban. Egyebek mellett játszóterek, térfigyelő kamerarendszerek, illetve utak épültek, valami civil szervezeteket is támogattunk – hangsúlyozta Gáspár Ferenc.

A nemzeti színű szalagot (balról-jobbra) Lesi Árpád, Kunszentmiklós polgármestere, Gáspár Ferenc, a Szabadszállási Gazdakör elnöke és dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője vágta át
Fotó: Gulyás Sándor

Dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, hogy a megújult játszótéren a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a maga szórakozását. A politikus egyben köszönetet mondott mindazoknak, akiknek a munkája révén megújult a Petőfi lakótelepi létesítmény.

– A Kunszentmiklósi Napsugárka Alapítvány a Szabadszállási Gazdakör működési területére meghirdetett „Helyi fejlesztések támogatása” című pályázat keretében mintegy 3,7 millió forint támogatást nyert, amit  ötszázalékos önerővel egészítettek ki. A projekt keretében hét darab óvodai játék került kihelyezésre a város négy pontján. A Petőfi lakótelepi Pöttöm Park Óvodába négy csúszdás játék, a Napsugár Bölcsődébe, a Szécsi telepi játszótérre, illetve a Petőfi lakótelepi játszótérre egy-egy mini fészekhintát szereltettünk fel – tette hozzá Lesi Árpád. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában