Nyári tábor

2023.07.23. 14:43

Kishután táboroztak a református gyerekek

A Lakitelek-Nyárlőrinc Református Egyházközség minden évben megszervezi nyári táborát, és mindig más helyen. Ezúttal Kishután töltöttek tartalmas napokat a református gyerekek.

Baon.hu

Még ebéd előtt meglátogatták a híres Sárospataki Református Kollégiumot, délután pedig megnézték a füzéri várat.

Fotó: Magyar Péter

Tizenhárom éve töretlen lelkesedéssel szervezi a tábort Magyar Péterné, a kecskeméti Református Általános Iskola igazgatóhelyettese, aki Lakiteleken kántori teendőket is ellát. Ebben az évben ötvenöt táborozó volt együtt, közülük negyvenegy gyermek és nyolc felnőtt utazott Kishutára, köztük Kókai Géza lelkipásztor is. További hat felnőtt segítő közreműködésével lett sikeres és teljes az ötnapos tábor.

A megérkezés és kipakolás után egy nagy túra keretében ismerték meg a közeli környéket a gyerekek. A második napon egy több állomásos játék keretében mélyültek el az egyiptomi népek világába. A harmadik napon egész napos kiránduláson vettek részt. Délelőtt a sárospataki tengerszemhez kirándultak, ahol egy nagy túra után csodás látvány tárult eléjük. Még ebéd előtt meglátogatták a híres Sárospataki Református Kollégiumot, délután pedig megnézték a füzéri várat. A negyedik napon kisvonaton utazva megismerték a csodás Zemplént. Az utolsó napon az eredetileg kihirdetett programon az időjárás miatt módosítaniuk kellett. Így végül Magyarország leghosszabb bob pályáját próbálták ki a gyerekek és a vállalkozó felnőttek.

A táborban délelőttönként hittanos foglalkozásokat tartottak korosztályoknak megfelelően, feldolgozva József történetét. Minden alkalommal készültek a Fáraó fogadására, aki csütörtökön este meg is érkezett. Egy nagy lakomával és a saját kezűleg elkészített egyforma öltözékkel köszöntötték őt. Minden este a felnőttek, Pancsinelló, a famanó történetét adták elő a gyerekeknek, akik nagy élvezettel figyelték az előadást.

Saját kezűleg elkészített egyforma öltözékkel köszöntötték a Fáraót. 
Fotó: Magyar Péter

A tábor szervezői kaptak pénzbeli támogatást presbiterektől, gyülekezeti tagoktól. Nagyobb összeggel járult hozzá a tábor megvalósításához a Lakiteleki Iskoláért Alapítvány, és a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye. A táborozók szülei természetbeni adománnyal is segítették a tábor mindennapi életét. Üdítőt, zöldséget és gyümölcsöt is vállalkozóktól kaptak.

A szervezők bíznak abban, hogy az elkövetkezendő évben is lesz lehetőségük tábort szervezni, mert úgy gondolják érdeklődésben akkor sem lesz hiány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában