Határozat

2023.07.04. 18:49

Jó hír: a kecskeméti Rendőrfalu mától hivatalosan is lakó-pihenő övezet lett

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának határozata értelmében 2023. július 4-től Rendőrfalu térsége lakó-pihenőövezetté változik. 

Lizik-Varga Katalin

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának határozata értelmében 2023. július 4-től Rendőrfalu térsége lakó-pihenőövezetté változik

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A forgalmi rend változásához szükséges, közel 250 tábla cseréjét, mozgatását már hetekkel ezelőtt megkezdték a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. munkatársai, hogy a hatályba lépés időpontjára minden készen álljon. 

A városrész megnövekedett forgalma miatt sok lakó szerette volna, hogy lakó-pihenő övezetté nyilvánítsák a városnak ezt a részét. Ugyanis szerintük a lakó-pihenő övezetté nyilvánítás megoldást jelent majd számtalan közlekedési problémára és előreláthatólag sok előnnyel is jár majd az ott élők számára. 

 

 Fotó: Lizik-Varga Katalin

Az övezetben az újonnan kihelyezett tábláknak köszönhetően ugyanis a járművek kizárólag 20 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek mától. A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. munkatársai összesen 161 táblát helyeztek ki, 101-et pedig bevontak. 21-21 darab olyan tábla került ki, amely a lakó-pihenő övezet kezdetét és végét jelzi, valamint 119 helyen helyeztek el egyenrangú utak kereszteződésére figyelmeztető táblát. 

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A KRESZ korlátozza a lakó-pihenő övezetbe behajtást is: tudniillik az ott lakók vagy az oda látogatók autóján kívül csak áru- és építőanyag-szállítást, vagy költöztetést végző jármű hajthat be a területre. 

Természetesen a közszolgálatot ellátó gépjárművek, mint például a köztisztasági járművek, mentők, rendőrautók számára szabad a behajtás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában