Program

2023.07.06. 20:41

Idén is lesz helyőrségi honvédtalálkozó Szabadszálláson

Tizennyolcadik alkalommal harsan fel a hívó szó – újból helyőrségi honvédtalálkozóra invitálják a szervezők az egykori szabadszállási garnizonban szolgáló katonákat, a valamikor ott dolgozó polgári, honvédségi alkalmazottakat, családtagjaikat és barátaikat.

Gulyás Sándor

Idén az apropót a Magyar Honvédség megalakulásának 175. és az MN 145. harckocsiezred (MN5260/7038) megalakulásának 65. évfordulója adja

Fotó: Gulyás Sándor

Ezek az együttlétek mindig valamely alakulat évfordulós eseményéhez kapcsolódnak. Idén az apropót a Magyar Honvédség megalakulásának 175. és az MN 145. harckocsiezred (MN5260/7038) megalakulásának 65. évfordulója adja. Épp ez utóbbi miatt a találkozó a Páncélos fészek az aranyhomokon – kölcsönkért és kapott – mottó jegyében szerveződik.

Emellett megemlékeznek a résztvevők a MH Gépjárműtechnikai Honvéd Szakközépiskola megszűnésének 25. és a Helyőrségi Művelődési Otthon felszámolásának 20. évfordulójáról is.

A program részeként felavatják a Helyőrségi Művelődési Otthon emlékszobáját. Az új emlékhely a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjteményben került kialakításra, helyet adva a későbbiek során beérkező emlékanyagok közzétételére is.
A program keretében fegyver- és felszerelésbemutatón ismerhetik meg az érdeklődők az újdonságokat. Az emlékezést a Teleki Néptáncműhely Egyesület, valamint Ökrös Tibor és népi zenekarának fellépése színesíti. 

A helyőrségi honvédtalálkozó július 15-én 9.30 órakor a József Attila Közösségi Házban kezdődik. A főrendezvény előtt az elhunyt bajtársakra, munkatársakra, és az egykori katonai szervezetekre emlékeznek a megjelentek az alakulat emlékköveinél.

A honvédtalálkozó résztvevői a délután folyamán csatlakozhatnak a Petőfi itthon van címmel szervezett, városi Petőfi200 rendezvényhez, melynek keretében a Petőfihez köthető vármegyei települések helyi értékbemutatót tartanak, megismerhetik a költő és a település kapcsolatát, és az est folyamán megtekinthetik a Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület előadásában a János vitéz táncjátékot – tájékoztatta lapunkat Horváth Balázs nyugalmazott ezredes, a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub Egyesület hagyományőrző csoportjának vezetője. 

Részletek a https://www.facebook.com/hnykszabadszallas facebook oldalon.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában