Alpári Tisza Horgászegyesület

2023.07.02. 17:24

Gyermek horgászversenyt rendeztek az Alpári Holt-Tiszánál – galériával

Az Alpári Tisza Horgászegyesület egy évben több horgászversenyt rendez, melyek közül egy, csak a gyerekeknek szól. Ezúttal is ők mutathatták meg azt, hogy már tudnak pecázni.

Szentirmay Tamás

A legfiatalabbak, a három és hat év közötti korosztály szülői segítség mellett ültek a parton, és várták, hogy horogra akadjon a hal

Fotó: Szentirmay Tamás

Tizenkét évvel ezelőtt rendezte meg az Alpári Tisza Horgászegyesület az első gyermek horgászversenyét. Azóta, minden évben hívja és várja a gyermekeket. A versenyben azok vehettek részt, akiknek az Alpári Holt-Tiszára szólt az engedélyük. A kisebbek és a nagyobbak természetesen más korosztályban indultak, de a létszámuk meghaladta a negyvenet. Nevezési díjat senkinek sem kellett fizetni. A legfiatalabbak, a három és hat év közötti korosztály szülői segítség mellett ültek a parton, és várták, hogy horogra akadjon a hal. Nekik egy óra időt biztosított az egyesület, hogy halat, halakat tudjanak fogni. Rajtuk kívül a hat és tíz, a tíz és tizennégy, valamint ifjúsági korosztályt határozott meg az egyesület. A nagyobbak már többnyire egyedül vártak a szerencsére. Akik nem akartak egyedül versenyezni, azok a családdal együtt próbálkozhattak. Nekik már három óra állt rendelkezésükre a halfogáshoz.

A csalit mindenki saját maga határozta meg, de mindenkinek csak egy bottal lehetett pecázni. Akadtak olyanok, akik szép számmal akasztottak horogra halakat, de szinte valamennyi kicsi volt. Egy kisfiúnak csak egy halat sikerült fognia, de akadtak olyanok is, akinek egyáltalán nem sikerült a szákjukba pikkelyeset tenni. Közülük néhányan idő előtt befejezték a horgászást, de azért többen voltak azok, akik végig kitartottak, még ha nem is fogtak semmit. Egy kislány horgára pedig egy teknősbéka akadt. A kifogott halakat, a törpeharcsák kivételével, mind visszaengedték a Holt-Tiszába.

Az eredményhirdetés előtt vaddisznó pörkölt ebédre várták a versenyzőket és hozzátartozóikat. Valamennyi versenyző kapott ajándékot, a helyezettek pedig serleget és tárgyjutalmakat is.

Eredmények, 3-6 évesek: első Hárinkó Fanni 1660gr, második Pesir József 960 gr, harmadik Hanó Mihály 870, negyedik Sárközi Anna 860, ötödik Patai Hanna 840 gr. 6-10 évesek: első Lovas Boglárka 2520, második Barta Jázmin 1690, harmadik Varga Dorina 1380, negyedik Török Áron 1370, ötödik Hanó Zselyke 1310 gr.10-14 évesek: első Török Krisztián 2140, második Pap Imre Noel 1160, harmadik Nyerlucz Máté 900, negyedik Nagy Izabella 880, ötödik Patai Nóra 800 gr. Ifjúsági: első Luczás Sándor Milán 2610 gr. A családi versenyt a Mizsei család nyerte 2020 grammal. Legfiatalabb horgász Barta Milla és Hárinkó Hunor volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában