Magyar Gyermekmentő Alapítvány

2023.07.31. 19:55

Életmentés okostelefonnal: elkészült a Gyermek Elsősegély applikáció

Életveszélyes helyzet esetén minden másodperc sorsdöntő lehet, így fontos tudni, hogy mi magunk mivel segíthetünk a vészhelyzetekben, amíg megérkezik a mentő.

Orosz Fanni Flóra

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány július végén tette elérhetővé a "Gyermek Elsősegély" applikációt, aminek segítségével számos olyan praktikát megtanulhatunk, ami egy-egy vészhelyzet esetén rengeteget segíthet a betegnek, legalábbis addig, amíg a mentő megérkezik a helyszínre.

Az applikáció ingyenesen letölthető az okostelefonokra, így mondhatni a zsebükben hordhatjuk a gyermekmentőt. Minden vészhelyzetre kattintva egy tíz másodperces videó mutatja be, hogyan lehet hatékonyan segíteni a betegen, illetve a tünetek alapján kiválaszthatjuk a segítségnyújtást. Ezenkívül arról is tartanak útmutatást, hogy milyen esetekben szükséges mentőt hívni, de arról is tájékoztatnak, hogy az egyes balesetek milyen megelőzési módszerekkel kerülhetők el.

Az alkalmazást részletes leírásban mutatják be, és kiemelték, hogy szakorvosaik az aktuális nemzetközi szakmai ajánlások alapján úgy készítették el a tartalmakat, hogy az egészségügyi vészhelyzetben a felhasználók a lehető leggyorsabbak megtalálják a hasznos teendőket. Továbbá hangsúlyozták, hogy az alkalmazás nem helyettesítheti az elsősegélynyújtó tanfolyamokat, ez inkább csak kiegészítés.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány applikációja a Kulturális- és Innovációs Minisztérium támogatásával jöhetett létre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában