Kikapcsolódás

2023.07.16. 13:43

Díjátadó, rajzverseny és mulatság is várta a bátyaiakat a családi pikniken – galériával, videóval

Bátya hagyományosan legnagyobb eseményét, a családi pikniket szombaton tartották a településen. A családok felhőtlen kikapcsolódását célul tűző rendezvény legtöbb programeleme kimondottan a gyerekeknek szólt, a hőség miatt azonban az aszfaltrajzverseny helyett papírlapra alkothattak a fiatalok.

Zsiga Ferenc

A családok felhőtlen kikapcsolódását célul tűző rendezvény legtöbb programeleme kimondottan a gyerekeknek szólt

Fotó: Zsiga Ferenc

Az önkormányzat és a helyi horvát nemzetiségi önkormányzat közös szervezésében zajló program első részében, a rajzverseny eredményhirdetéskor Fekete Csaba polgármester a kicsit lámpalázas, izgulós gyerekek közül az első helyezett Ivó Mártonnak, a második helyezést elért Anisity Nikolinának, és a harmadik legjobb alkotást készítő Tamaskó Liának adta át az ajándékokat és a vele járó okleveleket. 

A rajzversennyel egy időben Váczi Péterné Erika Kerekítő manóval várta a legkisebbeket, ők még leginkább szüleik ölében ülve élvezhették a nekik kitalált játékokat és mondókákat. A kicsit nagyobbacskákat mások mellett a vármegyei önkormányzat mesebusza, csillámtetoválás, családi kézműves foglalkozás, 13-16 óráig pedig pónilovaglás és terepautózás várta. Nem feledkezhetünk meg azokról a lelkes kutyatulajdonosokról sem, akik kedvenceiket a gyerekek szórakoztatására hoztak el a családi piknikre. 

Fekete Csaba 13 órakor hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt, beszédében felvázolta azokat a közelmúltban megvalósult és a várható fejlesztéseket, amelyekre a település méltán lehet büszke. 

A folytatásban a Bátyai Rozmaring Népdalkör tagjai horvát nyelven népdalokat szólaltattak meg. Ezt követte a Dunapataji Fényes Csillag Citerazenekar fellépése, a népi hangszeresek helyi és Kárpát-medencei dalokat adtak elő, nagy sikerrel. A műkedvelő zenészeket a profik váltották a színpadon, a 100 tagú cigányzenekar kisegyüttese Mága Ernő prímás vezetésével magyarnótákat és operetteket muzsikált. 

A zenei blokk zárása után Bátya Község Önkormányzata elismeréseit, díjait Fekete Csaba polgármester adta át. Bátya Község Önkormányzata a Bozsik Intézményi Program korcsoportos labdarúgó versenyen elért első helyezésért oklevél elismerésben részesítette a Bátyai Általános Iskola öt hetedik és nyolcadik osztályos tanulóját: Deák Kristófot, Tóth Richárdot, Lelesz Krisztiánt, Román Zoltánt és Tóth Gézát.

Az önkormányzat az Ifjúsági Sporthorgász Versenyen elért első helyezésért elismerő oklevelet adományozott Matota Nándor és Vollár Noel részére.

Elismerő oklevéllel jutalmazták Rabata Dávidot, aki a férfi szertorna sportágban, második korcsoportban, egyéniben és csapatban is kimagasló eredményeket ért el a Diákolimpián és a szövetségi versenyeken.

A Kis Iskolák Sportversenyén 800 méter futásban elért első helyezésért és az országos döntőben való helytállásáért elismerést kapott Szabó Bence, a Bátyai Általános iskola tanulója. Ugyan ezen versenyen megyei első helyezett lett Deák Kristóf, a helyi iskola 7. osztályos tanulója. 

Andrékovics Balázs kilenc éven át tradicionális íj kategóriában országos bajnokságon első, történelmi íjászat kategóriában ötszörös országos bajnok, az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon elért második helyezésért kapott kitüntető oklevelet 

Az önkormányzat oklevéllel jutalmazta Fekete Lizát, aki két éve kezdett karatézni a Smart Kyo Sportegyesületben. Ez idő alatt 12 versenyszámból 11 dobogós helyezést ért el. Eupa-bajnokságon formagyakorlatban 2. helyezett, nyílt világbajnokságon formagyakorlatban 2. helyezett, küzdelemben világbajnok első helyezett lett!

Az esemény alkalom volt arra is, hogy a község Kiváló Polgárőr címet adományozott Molnár Róbertné részére, aki 7 éve tagja a Bátyai Polgárőr Egyesületnek. 

Az elismerések átadását a Country Road zenekar nagyszerű gyermekkoncertje követte, amelyen az ikonikus magyar mesék zenei betétei csendültek fel. 

Miután a süteményversenyen legjobban teljesítő lányok, asszonyok is megkapták jutalmukat, a folytatásban a Vera Cruz zenekar élvonalbeli magyar és nemzetközi dalokkal szórakoztatta, hívta táncba a közönséget. 

Közbeiktatva egy kis pihenőt, megtartották a tombolasorsolást és a vízmegtartó Life program Ki mit tud? játékának győztesei között kisorsolták az értékes vízgyűjtőedényeket. 

A Vera Cruztól ezúttal is nehezen búcsúzott a közönség, de csalódás a folytatásban sem ért senkit, a művelődési ház előtti placcon kivilágos kivirradtig tartott a horvát táncház, majd az utcabál. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában