Rendezvény

2023.06.23. 06:50

Vikidál Gyula is fellép a Hungarikum Fesztiválon –galériával

Már javában zajlik Kecskemét főterén a Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál. Minden napra látványos és szórakoztató programok sokasága várja a látogatókat, pénteken este a Bohém Ragtime Band ad koncertet, szombaton pedig fellép a Penge Benge, az Algo-Ritmus és Vikidál Gyula is. A városháza pedig fényfestést kap péntek és szombat este.

Sebestyén Hajnalka

Minden napra látványos és szórakoztató programok sokasága várja a látogatókat, pénteken este a Bohém Ragtime Band ad koncertet, szombaton pedig fellép a Penge Benge, az Algo-Ritmus és Vikidál Gyula is

Fotó: Bús Csaba

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által szervezett fesztivál fókuszában a hungarikumok állnak, melyek a gasztronómiában, a színpadi műsorokban, a hagyományőrző programokban, bemutatókban egyaránt megelevenednek. Az esemény egyik kiemelt attrakciója a Magyar népmesék rajzfilmsorozat délutáni szabadtéri vetítései, mely a Kecskemétfilm Kft. szervezésében, a XVI. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál részeként látható. 

Csütörtökön is sokan kilátogattak a főtéri rendezvényre. A fesztivál részeként pénteken 17 órakor a Hungarikum Kiállítást Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke nyitja meg. A ünnepségen fellép a 30 éves Kösöntyű Néptánccsoport, a Kunság Táncegyüttes és a Hírös Néptánc Tanoda. A Kecskemét Város Bora idei évi díjátadóját is megtartják, és 20.30-tól a Bohém Ragtime Jazz Band szórakoztatja a vendégeket és 22 órától a megújult Városháza homlokzatán fényfestésben gyönyörködhetnek a fesztivál résztvevői. A fényfestés szombaton 22 órakor újra látható.

Szombaton és vasárnap is egymást érik a programok, melyről korábbi cikkünkben már hírt adtunk. Több zenei program is lesz. 16:30-tól az Algo-Ritmus Zenekar, 18 órától a Penge Benge Jazz Band, 20:30-tól Vikidál Gyula áll színpadra.

 

A programok közül kiemelkedik a vasárnap 13 órakor kezdődő jótékonysági gasztrorendezvény. Magyar gulyáslevest készít Ács Imre, a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola szaktanára tradícionális recept alapján. A jótékonysági céllal bográcsban főtt finomságot 1500 Ft/adag áron bárki megvásárolhat. A befolyt összeget a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye felsősófalvi gyülekezeti otthonának újjáépítésére fordítják. 

A gyermekeket is számos izgalmas program várja: Hungarikum mesevonaton utazhatnak, Hungarikum mesét hallgatva. Hungarikum játszóházban kapcsolódhatnak ki. Szombaton a Molyolda játszóházban lehetőségük lesz századeleji hangulatban, régmúlt idők játékaival játszani. Nem utolsó sorban a Boglárka Játszóházban hagyományőrző, népi fajátékokat próbálhatnak ki.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában