Szentmise

2023.06.13. 11:42

Úrnapi körmenetet tartottak Szalkszentmártonban – galériával

Az úrnapja tiszteletére tartottak szentmisét, majd körmenetet vasárnap Szalkszentmártonban. A zenei szolgálatot a Veszprémi Légierő zenekara biztosította.

Gulyás Sándor

Vasárnap három település, Dunavecse, Tass és Szalkszentmárton keresztény hívei gyűltek össze

Fotó: Holéczi György

Az úrnapja Jézus Krisztus szent testének és vérének ünnepe, egy rangos katolikus ünnep az oltári szentség tiszteletére. Ez alkalomból vasárnap három település, Dunavecse, Tass, Szalkszentmárton keresztény hívei gyűltek össze a szalkszentmártoni Szent Márton-templomban, de érkeztek zarándokok más településekről is. A szentmisét Talapka István kanonok, címzetes apát celebrálta. Az egyházi rendezvény vendége volt dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője, valamint Gulyásné Horváth Tünde polgármester is. 

A szentmisét követően a körmenet Szalkszentmárton legkiemelkedőbbnek számító látványosságait érintve érkezett meg a Szent Márton térre. Sok órás munkával és tömérdek virágszirom felhasználásával egyházi jelképeket és más alakzatokat raktak ki a hívek a templomban és az állomásokon. Az úrnapi rendezvényt a Veszprémi Légierő fúvószenekarának játéka tette emlékezetesebbé és maradandóbbá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában