Képviselő-testületi ülés

2023.06.14. 16:36

Újabb taxiállomás létesül Halason

A kiskunhalasi személyszállító vállalkozók jelezték az önkormányzat felé, hogy a megépült új központi buszpályaudvarra igyekvő, illetve onnan távozó utasok szállítása problémás, mert a taxiállomás messze van. Kezdeményezték, hogy más településekhez hasonlóan Kiskunhalason is létesüljön taxiállomás a buszpályaudvar mellett.

Pozsgai Ákos

Taxiállomás Halason

Fotó: Pozsgai Ákos

A kiskunhalasi taxiállomás létesítéséről, igénybevételének és használatának rendjéről szóló önkormányzati rendelet szerint taxiállomás létesítése, fenntartása és megszüntetése az önkormányzat, mint a közterület tulajdonosának hatáskörébe tartozik. A városvezetés a taxisok észrevételét elfogadva újabb helyet jelölt ki taxiállomás létesítésére közvetlen a buszállomás mellett a Petőfi szoborral szemközti területen, amelyet a város közgyűlése is támogatott.

A helykijelölés során figyelembe vették az adott területre vonatkozó részletes rendezési tervet, az ide vonatkozó Helyi Építési Szabályzatot, a forgalomszabályozási, a városképi, műemlékvédelmi, közegészségügyi és köztisztasági előírásokat, kereskedelmi és turisztikai szempontokat is – hangzott el a képviselő-testületi ülésen. Az újabb helyen a járdafelület egy részének igénybevételével kialakítható lesz a taxisok számára a megállóhely, ahol két jármű megállására lesz alkalmas.

A taxiállomás jelenleg a régi posta épületével szemközt, a millenniumi Országzászló emlékmű előtt található, ahol a régi taxiállomás is megmarad.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában