Fejlesztés

2023.06.09. 11:37

Korszerűsítették a bajai védőnői szolgálat és a gyermekorvosi tanácsadó épületét

Befejezték a területi védőnői szolgálat és a házi gyermekorvosi tanácsadó épületének energetikai korszerűsítését Baján. A fejlesztés több mint 46 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósult meg.

Márton Anna

A Területi Védőnői szolgálat és házi gyermekorvosi tanácsadó épülete

Forrás: Beküldött fotó

Az intézmény épülete helyi védettség alatt áll, évtizedekkel ezelőtt épült, melyen jelentős, átfogó felújítás több éve nem történt. Az épület tartószerkezetileg jó állapotú, energetikailag azonban felújításra szorult. Mivel az épület helyi védelem alatt áll, az utcai épületrész homlokzati falainak hőszigetelése nem volt megoldható, azonban a projektben tervezett tevékenységek, a homlokzati nyílászárók cseréje, a pince- és padlásfödém szigetelések, a tetőtéri szociális lakás hőszigetelése, a megújuló energia hasznosítása, a napelemes rendszer felszerelése, a fűtés-korszerűsítés, új gázkazánok beépítése, központi fűtési rendszer kiépítése jelentős energiamegtakarítást eredményeztek. Az építési, átalakítási munkák nem érintették az épület tartószerkezeteit, nem tartalmaztak építési engedélyköteles tevékenységet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában