Temetés

2023.06.14. 16:44

Hatalmas tömeg kísérte utolsó útjára Csontos Máté móricgáti polgármestert – galériával

Sok százan vettek végső búcsút szerdán Csontos Máté polgármestertől, aki hosszan tartó, súlyos betegség után, 66 éves korában hunyt el. Csontos Máté, tősgyökeres móricgáti származású volt és 1993-ban lett a községi önkormányzat tagja. Egy év múlva már alpolgármester volt, majd 1998-tól töltötte be a polgármesteri posztot.

Tapodi Kálmán

Több százan vettek részt a polgármester temetésén

Fotó: Tapodi Kálmán

A gyászbeszédek szinte mindegyikében elhangzott, hogy milyen alázattal végezte a munkáját és azt is, hogy falujáért mindent megtett, hiszen nagyon szerette Móricgátot. Életében nagyra tartotta az őszinteséget és az önzetlenséget is. 

– Ő mindig ott segített, ahol tudott. Mindenkin – fogalmazott gyászbeszédében Lenkei Róbert, a vármegyei önkormányzat tagja. 

Az erdélyi testvértelepülés, Gyergyószárhely képviselői egy székely zászlót helyeztek el a koporsón, majd Danguly Ervin polgármester búcsúzott a mindig bölcs tanácsokat adó, jókedélyű Csontos Mátétól. A gyergyói régi barátok utolsó üdvözletét Len Emil tolmácsolta, majd Nagy András, Jászszentlászló polgármestere idézte Csontos Máté emberi nagyságát, akivel évtizedek óta üzlettársak is voltak.

Dr. Répás József, Kiskunlacháza polgármestere emlékeztetett arra, hogy a térséget egykoron lacháziak népesítették be és két évtizede testvértelepülési szerződést is kötöttek Móricgáttal. A polgármester bejelentette: a város képviselő-testülete posztumusz díszpolgári címet adományozott Csontos Máténak.

A ravatalozótól a sírhelyig koszorúk százai szegélyezték az utat, melynek mentén díszsorfalat álltak a vármegye polgármesterei. A koporsót a család fiatalabb férfijai vitték a sírig, majd végső nyugalomra helyezték Csontos Mátét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában