Hírösszefoglaló

2023.06.05. 12:16

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek június 5-én

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

baon.hu

350 millió forintból újult meg a Teleki utcai óvoda

350 millió forintból teljes megszépült, kívül-belül megújult a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola Teleki utcai tagóvodája. A lajosmizsei Gomép Kft. szakértő csapata határidőre, pontosan, kiváló minőségben valósította meg a felújítást. A felszentelési és átadási ünnepséget múlt tartották az óvoda új, impozáns kertjében. A kétszintes régi épületben a 3 csoportszoba mellett fejlesztő szobát is kialakítottak. A munkálatokra a Magyar Katolikus Egyház óvodafejlesztési programján 650 millió forintot nyertek. Ebből 350 milliót fordítottak a Teleki utcai tagintézményre, a fennmaradó 300 millióból finanszírozzák a másik, a Szent Imre utcai óvoda hamarosan kezdődő felújítási munkálatait.

A gyerekek is megtanulhatják a biztonságos közlekedés alapjait a családi vetélkedőn

Közlekedik a család címmel rendezte meg szombaton hagyományos, családoknak szóló közlekedésbiztonsági vetélkedőjét a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága. A játékos családi megméretés egy országos verseny megyei fordulója volt, ahonnan a legeredményesebb család juthatott el az országos döntőbe, ahol egy személygépkocsi a fődíj. A kecskeméti vetélkedőre több mint húsz család jelentkezett. A rendezvény célja a biztonságos közlekedés demonstrálása a családok számára, valamint ilyen módon a legkisebb résztvevőknek a szabályos közlekedés mintáját is közvetítik.

Elmarad a kecskeméti repülőnap

Az orosz–ukrán háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium. A közleményben azt írták, hogy a mostani háborús időkben a HM és a Magyar Honvédség számára Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első. A háborúval járó biztonsági kihívások miatt most a hadgyakorlati, kiképzési, haderőfejlesztési és katonaszakmai feladataik élveznek előnyt, ezért az augusztusra tervezett kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató idén elmarad.

Megszentelték a felújított Szűz Mára-szobrot

Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek megszentelte a kecskeméti Rózsakertben található, a hívek adományából felújított Szűz Mára-szobrot az összetartozás napján, vasárnap. A kecskeméti Nagytemplom plébánosa, dr. Finta József köszönetet mondott a híveknek az adakozásért, valamint oklevéllel köszöntötte Kosik Márk restaurátort és Puskás Károlyt, aki fiával rendbe tette a szobor körüli kerítést – számolt be a baon.hu portál.

Letartóztatták egy drogkereskedő hálózat 15 tagját 

Letartóztatták egy drogkereskedő hálózat 15 tagját bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt Bács-Kiskun vármegyében. A vármegyei főügyészség tájékoztatása szerint: a Bajai Járásbíróság három nő és két férfi, míg a Kecskeméti Járásbíróság négy nő és hat férfi letartóztatását rendelte el. Mint írták: a gyanú szerint az elkövetők több éven keresztül „kristály” fantázianevű új pszichoaktív anyaggal kereskedtek. A drogkereskedő hálózat felszámolásakor a nyomozók 9 férfit és 7 nőt vettek őrizetbe, majd gyanúsítottként kihallgatták őket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában