Meggykóstolás

2023.06.20. 14:53

Egy-egy doboz meggyel ajándékozták meg a járókelőket Kecskeméten – galériával

Tíz vármegyei településen kóstoltat hétfő és szerda közt meggyet a keceli Fresh Fruit TÉSZ. A bogyós gyümölcs népszerűsítése érdekében tesznek körutat hétfő és szerda között a cég megbízott munkatársai. A megyei roadshow mellett a Balaton körül is hasonló kóstoltatást végez egy másik cég.

Barta Zsolt

A keceli meggy most a legfinomabb. A középiskolás diákok több tucat kis doboznyi gyümölcsöt adtak ajándékba az érdeklődőknek

Fotó: Barta Zsolt

Juhos Csaba, a keceli vállalkozás elnöke elmondta, hogy a bordó gyümölcs talán a cseresznyénél kissé fanyarabb íze miatt nem annyira népszerű idehaza, holott több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint a kedveltebb cseresznye. Csak Kecel környékén 300 hektáron terem meggy, ezt exportálják az Európai Unió országaiba, illetve értékesítik idehaza a konzervgyáraknak.

Kedd délben Mádai Luca, Mádai Gellért és Kállai Liliána középiskolások kínálták Kecskemét centrumában egy órán keresztül az Érdi bőtermő meggyet. Rengeteg ember kapott ingyenesen egy-egy kis doboznyi gyümölcsöt. Sokan nem hitték, hogy mindez térítésmentes. Többen vásárolni akartak, miután megízlelték, de a diákok azt válaszolták, hogy ez Kecelen, a Fresh Fruit telephelyén lévő boltban lehetséges. Amikor az árat meghallották, többen elhűltek a számtól. Kecskeméten bőven 1500 forint felett megy a meggy kilós ára, Kecelen ennek kevesebb, mint a feléért árulják.

A kampány hétvégi eseményén a mozgásé lesz a főszerep. Június 24-én, szombaton rajtol a már hagyományosnak nevezhető „Meggy Bringatúra”. A résztvevők három különböző távon indulhatnak: lesz 34 km-es, 62 km-es és 110 km-es kör is. A rajt és a cél a keceli Fresh Fruit TÉSZ Szövetkezet telephelye, ahol beérkezéskor minden résztvevőt emléklappal, frissítőkkel és meggyes pitével várnak a szervezők. Érdeklődni a 06-20/230-0355-ös telefonszámon vagy az esemény Facebook-oldalán lehet. A részvétel ingyenes. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában