Kecskemét

2023.06.22. 10:48

Bringaparkot építenek a Műkertvárosban

Az Országos Bringapark Program 2023. keretében pályázatot nyújtott be Kecskemét önkormányzata a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős Államtitkárságához bringapark létesítésére idén februárban. A pályázat április 26-án 19,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, melyhez ugyanennyi önerő szükséges a város részéről, hogy megvalósuljon a kerékpáros park. A közgyűlés csütörtöki ülésén tárgyalta az önerő biztosítását és a bringapark megépítését.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az előterjesztésben szereplő indoklás szerint Kecskeméten a mindennapi kerékpáros közlekedés mellett az utóbbi 10 évben dinamikusan nőtt a rekreációs és sport célú kerékpár felhasználók tábora is. A pályázati projektben megvalósítható kerékpáros pumpapálya (kerékpáros szakkifejezéssel pumptrack pálya) megépülésével bővíteni és színesíteni lehet a kerékpáros eseményeket, rendezvényeket.

A pályát a Mártírok útján található zöldövezeti önkormányzati tulajdonú területen építi meg a város. A bringapark 203 méter hosszúságú, aszfalt burkolatú, 370 négyzetméter teljes pályaterülettel rendelkezik majd.  A kialakítás közepes nehézségi fokozatú lesz, illeszkedve az amatőr sportolók általi használathoz, de a versenyzők számára is alkalmas, és a profi sportolóknak is élvezetes pályahasználatot biztosít.

A magas szakmai színvonalú pályán számos kerékpáros rendezvény valósítható meg a jövőben. A tervek szerint évente legalább két nagyrendezvényt tartanak meg a területén, az igények felmérése alapján kialakított tematikával és időpontban. Ilyen lehet az amatőröknek és profiknak szóló pumptrack verseny. Lehetséges családi napot rendezni a bringapályán, ahol játékosan ismerkedhetnek a gyerekek a pálya nyújtotta lehetőségekkel, de óvodások és iskolások oktatására is alkalmas lehet az előterjesztés szerint.

A beruházás megvalósítási határideje december 31.

Az előterjesztést, így az önerő biztosítását és a bringapark létesítését az ellenzék részéről némi vita után, de egyhangúlag elfogadta a közgyűlés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában