TIT

2023.06.14. 19:36

Az élményközpont elemei ismét megjelennek a kecskeméti táborban

A természettudományok széles palettájára épül a megyei TIT idei kecskeméti táborprogramja. Szerepel közte planetárium, naptávcső, csillagászati interaktív varázsgömb, csillagászati távcső, valósághű versenyautó-szimulátor, virtuálisvalóság-szimulátor és- sisak.

Sebestyén Hajnalka

Tavalyhoz hasonlóan a Michelangelo-szobrok gipszmásolatokat is láthatják a gyerekek

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Ezen a nyáron a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) két turnusban, július első két hetében tart természettudományos élménytábort a Tudomány és Művészetek Házában. Azoknak a 10–14 éves diákoknak ajánlják, akik érdeklődnek a különleges, élményalapú ismeretterjesztő programok iránt. 

A foglalkozások a TIT Élményközpont eszközparkjára épülnek, mint például a digitális planetárium, naptávcső, a GeoDome csillagászati interaktív varázsgömb, csillagászati távcső, valósághű versenyautó-szimulátor, virtuálisvalóság-szimulátor és- sisak, tucatnyi ismeretterjesztő játékkal (PS4 VR), kreativitást fejlesztő társasjátékok, állatok meghatározása láb- és harapásnyom, valamint hang alapján.

A biológia és környezetvédelem iránt érdeklődő fiatalokat is számos érdekesség várja, többek között madár- és denevérodú, rovarhotel. A sport sem hiányozhat: minden napot pingpong csapatverseny zár.

A biológiai-környezetvédelmi programot Lendvai Mária mestertanár, biológus, környezetvédelmi szakember, a csillagászati programot Balogh Gábor csillagászati szakember, a játékos, sport és mozgásprogramokat és versenyeket Györfi Róbert és Nagy Rita pedagógusok vezetik. A gyerekeknek ebédet, uzsonnát és tízórait is biztosítanak.

A hét folyamán két további különleges programot is kínálnak a táborozóknak: megtekinthetik az épületben látható állandó kiállításukat, a 15 Michelangelo-szobor gipszmásolatát, valamint felsétálhatnak a gyerekek a kupolába, ahonnan a város egyedi látképében gyönyörködhetnek. Bővebb információt IDE kattintva találhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában