Programok

2023.06.26. 10:41

A tájházban tartották a Múzeumok Éjszakáját Szabadszálláson – galériával

Az országos Múzeumok Éjszakája program kapcsán a Tájházba várták szombaton az érdeklődőket a szervezők Szabadszálláson.

Gulyás Sándor

A program az Ezüst Kopogók Néptánc Egyesület műsorával zárult

Fotó: Somogyi György

A rendezvény az épület bemutatásával kezdődött. A résztvevők a „túra” végén totót tölthettek ki, melynek helyes megfejtése esetén nyereményjutalomban részesültek. A gyerekek kikapcsolódását népi játékok szolgálták, volt gólyalábazás, patkódobás, nádsíp- és fonalkarkötő készítés a Nőszirmok klub tagjaival, valamint gúzskarika dobálás. A kézműves foglalkozáson levendulás fürdősó és levendulabuzogányok készültek. 

Az este folyamán fellépett a Dóry József Nótakör és citerazenekar, valamint hasznos információkat tudhattak meg a kertben előforduló gyógynövényekről Huszárné Surányi Tímea előadásában az érdeklődők. A program vendége volt Zahora Mária, az Indul a bakterház című film dramaturgja, akivel az esti kertmozi előtt volt lehetőség beszélgetni a filmről és személyes élményeiről. 

A szabadszállási Múzeumok Éjszkája tűzgyújtással, valamint az Ezüst Kopogók Néptánc Egyesület műsorával zárult. A program részvevői nem maradtak éhen és szomjan, kemencében sült meggyes pitét, borjúkötelet és kemencés lángost kóstolhattak, frissítőként pedig mentás limonádét, bodza- és szamócaszörpöt kínáltak a szervezők. A rendezvényt a város önkormányzata és a Szabadszállási ÁMK József Attila Közösségi Ház szervezte.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában