Összefoglaló

2023.06.05. 20:37

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. június 5.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Képünk a félegyházi balesetnél készült, ahol két autó karambolozott

Fotó: Donka Ferenc

Mészáros Katalin, a kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola nyugalmazott igazgatónője Bonis Bona díjat kapott a tehetséggondozás terén elért szakmai munkája elismeréseként.

Defekt miatt csapódott a szalagkorlátnak egy utánfutót húzó kisbusz az M5-ös autópályán Szatymaz határában.

A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki betört egy édesapához annak fiával együtt, amikor a fiú édesapja gyógykezelése miatt nem tartózkodott otthon. 

A nemzeti összetartozás napja alkalmából kettőskeresztet állítottak Kiskunhalas központjában, amely Szent István király ereklyéinek 85 évvel ezelőtti Kiskunhalasra érkezése mellett a kunok betelepítésére és a határainkon belül és szerte a világban élő 15 millió magyarra is emlékezetet.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) vezetőjével.

Egy kerékpáros egy motoros ütközött össze Kecskeméten, a Dózsa György úton.

A kecskeméti rendőrök és a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Járműforgalmi Osztályának munkatársai razziát tartottak városszerte.

Nem úgy halt meg Suhajda Szilárd, ahogy eddig feltételezték. Két szemtanú beszámolója is megcáfolt néhány teóriát, amelyek a magyar hegymászó eltűnésekor kezdtek el terjedni.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 57 milliós forintos forrásából valósult meg a felsőszentiváni óvoda bővítése

Megérkeztek a magyar labdarúgó-válogatott játékosai Telkibe. A KTE védője, Szalai Gábor is nyilatkozott a terveiről. 

Két gépjármű ütközött össze a 4625-ös úton, Kiskunfélegyháza térségében. A baleset következtében az egyik autó felborult. 

Trianon emléksétát szervezett az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület hétfő délelőtt a kecskeméti városháza átadó ünnepségsorozat keretében. A helyszíneket végigjárva Székelyné Kőrösi Ilona muzeológus tartott izgalmas előadást az érdeklődőknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában