Bűncselekmény

2023.06.05. 07:14

27 millió forint értékben lopott saját édesapjától egy férfi Lajosmizsén

A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki betört egy édesapához annak fiával együtt, amikor a fiú édesapja gyógykezelése miatt nem tartózkodott otthon. Mivel a fiú tudta, hogy édesapja hol tartja az értékeit, jelentős bevételre tettek szert.

baon.hu

A fiú tudott róla, hogy az édesapja a lakásban hol tartja az értékeit

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a büntetett előéletű lajosmizsei férfi a meglopott édesapa fiától értesült arról, hogy a férfi gyógykezelése miatt hosszabb ideje nem tartózkodik otthon. A fiú tudott arról is, hogy az édesapja a lakásban hol tartja az értékeit. A két férfi előzetesen megállapodott abban, hogy az apa távollétét kihasználva betörnek hozzá a lajosmizsei otthonába. Ennek megfelelően a két férfi 2021 áprilisában a ház ablakát betörte, majd azon bemásztak, a házat átkutatták és több, mint 27 millió forint értékben vittek magukkal különböző aranyékszereket, így nyakláncokat, gyűrűt és fülbevalót. Emellett egyéb, kisebb értékű ingóságokat, így például gázpalackot, étkészleteket és kristálypoharakat is elloptak a házból.

A lajosmizsei férfinek felelnie kell még egy lopásért és egy kifosztásért is. A férfi ugyanis 2021. február 16-án az éjjeli órákban besurrant egy lajosmizsei házba és az alvó tulajdonos szobájában előbb felvette két darab szabadidő felsőjét és egy kabátját, majd különböző ingóságokat kezdett összepakolni, hogy azokat elvihesse. A pakolásra azonban a tulajdonos felébredt, és elzavarta az elkövetőt a házból.

Ezt követően 2021. március 3-án a büntetett előéletű férfi bemászott egy másik lajosmizsei ingatlanba is, ahol egy mosógépet és egy centrifugát készített össze, de ekkor is megzavarták, így végül zsákmány nélkül távozott.

Az ügyészség a férfit jelentős értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, valamint kifosztás bűntettének és lopás vétségének kísérletével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Mivel a férfi a vád tárgyává tett cselekményeit két felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért az ügyészség indítványozza azok utólagos végrehajtásának elrendelését is. A meglopott édesapa fiával szemben a nyomozó hatóság felfüggesztette az eljárást, mivel a férfi ismeretlen helyen tartózkodik.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!