Összefoglaló

2023.06.29. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. június 29.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Képünk a kecskeméti balesetnél készült

Fotó: Donka Ferenc

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a kamionsofőrrel szemben, aki Kiskunfélegyháza lakott területén nem adott elsőbbséget és elütött egy kerékpáros kislányt, aki a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.

Öt település kilenc értéke lett a vármegyei értéktár új tagja. Fesztivál, kórus, sziget és sportteljesítmény is kiérdemelte az elismerést. A Bács- Kiskun Vármegyei Értéktár Bizottság döntése értelmében Jászszentlászló és Kiskunfélegyháza három-három új vármegyei értéket is magáénak tudhat.

Kíváncsi arra vármegyénk természetes fürdőhelyeinek jelenleg milyen a vízminősége? Mi alapján dönthető el, hogy alkalmas-e fürdésre? Jó hírünk van: mind a hét fürdőhelyet érdemes felkeresni és csobbanni benne egy nagyot!

Közúti ellenőrzés során két drogkereskedőt is elfogtak a hét elején a rendőrök.

Egy pótkocsis traktor, egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze Kecskemét határában, az 5-ös főúton csütörtökön reggel.

Kristálytól lett rosszul egy tiszakécskei lány. A tiltott szer terjesztőit nem hagyták futni a helyi rendőrök.

Összeütközött két gépkocsi a Soltvadkertet és Tázlárt összekötő út 6-os kilométerszelvényénél. Öt ember sérült meg a balesetben.

A tiszarádi fiú betonoszlophoz kötött egy kutyát, majd egy fadarabbal próbálta szétverni az állat fejét. Védtelen áldozatáról sokkoló képek készültek.

Nagy felháborodást keltett a lakosság körében a Dózsa György és az Izsáki út teljes lezárásának terve a nyári időszakra. Ezért a tervezett teljes útzár feloldásáról egyeztettek a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság csütörtöki informális ülésén, melyen Bogdán Béla, az Építési és Közlekedési Minisztérium főosztályvezetője és Bíró Judit kormánytisztviselő adott tájékoztatást a kérdésben.

Késsel rabolt ki egy kétéves kislányával utazó apát a lajosmizsei vonaton egy kecskeméti és egy örkényi férfi.

Eltávolították a törvénytelenül felállított betonkereszteket az úzvölgyi katonatemetőből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában