Elismerés

2023.06.18. 14:09

A Legkreatívabb iskola díjat nyerte el a kunszállási Tóth Pál Általános Iskola

A Legkreatívabb iskola díjat nyerte el a Kunszállási Tóth Pál Általános Iskola az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatán, amelyet idén tizedik alkalommal hirdetett meg.

Vajda Piroska

Lendvai Viktória a pályázat különdíjasa és Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, tűzoltósági főfelügyelő

Fotó: Beküldött fotó

A füstérzékelő életet menthet címmel olyan alkotásokat vártak, amelyeken az iskolások a tűzmegelőzés és a tűzvédelem jelentőségét, a lakástüzek megelőzésének fontosságát ábrázolják. A gyerekek három korcsoportban, 6-10 éves, 11-14 éves, és 15-18 éves korig pályázhattak szabadkézi rajzzal vagy egyéb kézműves alkotással, küldhettek videót, de írhattak verset vagy mesét is. A Bács-Kiskun vármegyébe beérkezett pályaművek közül Lendvai Viktória, a Kunszállási Tóth Pál Általános Iskola 6. osztályos tanulója, „A tűzoltók érzelmei” című alkotásával, a szabadkézi rajz kategória II. korcsoportjában I. helyezést ért el. Az alkotást országos elbírálásra küldték tovább – tájékoztatta a baon.hu-t Ádámné Vereb Annamária, kunszállási iskola igazgatója. Elmondta, az országos díjátadó ünnepséget a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában tartották a napokban, ahol kiderült, hogy összesen 3335 alkotás készült a pályázatra. A vármegyei zsűrizés eredményeként javasolt pályaműveket szakemberekből álló zsűri bírálta el. Döntésük alapján Lendvai Viktória alkotása különdíjat nyert. Felkészítő Ferenczi Krisztina. 

Lendvai Viktória a Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázaton különdíjat kapott. A háttérben az alkotása
Fotó: Beküldött fotó

Az alkotói pályázaton a kunszállási iskola elnyerte a Legkreatívabb iskola 2023 díjat, mivel az összes tanuló készített pályaművet. Jutalomként egy tűzoltósági bemutatón vehetett részt az egész iskola – részletezte Ádámné Vereb Annamária, a Kunszállási Tóth Pál Általános Iskola igazgatója. 

A díjátadó gálán Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, tűzoltósági főfelügyelő azt emelte ki, hogy a pályázat elérte a célját, a gyerekek felelősen gondolkodnak, és tevékenyek is otthonuk biztonsága érdekében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában