Köszöntés

2023.06.15. 15:17

A kilencvenöt éves Mucsi Istvánt köszöntötték Félegyházán – galériával

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötte Mucsi Istvánt a kiskunfélegyházi városháza dísztermében Csányi József, polgármester csütörtökön.

Vajda Piroska

A városvezető jókívánságai mellett Orbán Viktor, miniszterelnök által aláírt oklevelet, egy üveg díszdobozos vörösbort és Kiskunfélegyháza helyi értékeit bemutató könyvet is ajándékozott az ünnepeltnek

Fotó: Vajda Piroska

A városvezető jókívánságai mellett Orbán Viktor, miniszterelnök által aláírt oklevelet, egy üveg díszdobozos vörösbort és Kiskunfélegyháza helyi értékeit bemutató könyvet is ajándékozott az ünnepeltnek. Bertus Erika, a polgármester munkatársa virágcsokorral köszöntötte Pista bácsit, aki lánya kísért el a városházára. Pista bácsiról megtudtuk, hogy harminc évig dolgozott a kiskunfélegyházi laktanya műszaki bázisán, ahol a gépjárművek karbantartásával és a leendő gépkocsivezetők oktatásával, továbbképzésével foglakozott. Munkája mellett családjában, szomszédoknál, barátoknál és az ismerőseinél mindig szíves-örömest segített bármiben. 

Büszkén mesélte, hogy két unokája született, akik nevelésében, tanítgatásában sok részt vállalt. Pista bácsit azonban nem csak örömök érték az életben. Négy éve nagy csapás érte, akkor veszítette el szeretett feleségét, majd a következő évben pedig betegség miatt amputálták a jobb lábát. Bár csak tolószékkel, illetve járóbottal tud közlekedni, de már újra és nagy jókedvvel vesz részt a Bajtársi Egyesület nyugdíjas klubjának rendezvényein. Alig várja a következő hónap programajánlatát, hogy a monoton hétköznapok vidámabbá, eseménydúsabbá váljanak. Mint mondta, nagy szerencse, hogy van ez a lehetőség és hogy ilyen összetartó társaság tagja lehet. Bár már 40 éve, hogy nyugállományba vonult, valójában most tölti igazán a nyugodt, pihentető, gondtalan éveit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában