Kecskemét

2023.06.16. 11:34

A Kandós tehetséges diákokat díjaztak – galériával

A Sikeres Kandóért Iskolai Alapítvány csütörtökön díjazta az iskola versenyeken kiválóan teljesítő, tehetséges diákjait. A vásárlási utalványok mellett négy szerencsés egyhetes táborozást nyert a Neumann János Egyetem jóvoltából.

Sebestyén Hajnalka

Neumann János egyetem által felajánlott "Neumann Innovációs Tábor" jutalmat adták át

Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Technikumában csütörtökön az aulában az iskola vezetősége gratulált a legtehetségesebb diákoknak. A Sikeres Kandóért Iskolai Alapítvány minden évben megjutalmazza azon nem végzős, országos és vármegyei versenyeken eredményesen szereplő tanulókat, akik jó hírét vitték az iskolának. A végzős tehetségeket a ballagás alkalmával díjazták. 

Lugosi István tagintézményvezető-helyettes köszöntötte a tanulókat, majd Juhász Imre tagintézmény-vezető adta át az ajándékokat. 

Váradi Marcell (11.A) a Dusza Árpád Országos Programozó Csapatversenyen 2. helyezést ért el. Kovács Tamás (11.A.) a GAMF Országos (Nemzetközi) Programozói többfordulós csapatversenyről 3. helyezéssel tért haza, a Szegedi Tudományegyetem Országos Szegedi Innovatív Informatika Versenyen eredményesen szerepelt. Vincze Roland (10.A) szintén a Dusza Árpád Országos Programozó Csapatversenyen 2. helyezett lett. Csillag Áron (11.G) pedig a Gépészeti szakmai tárgyakból kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A négy fiú ajándéka, hogy ingyenesen részt vehet júliusban a kecskeméti Neumann János Egyetem Neumann Innovációs Táborában. Az egy hetes, bentlakásos táborozás során sokféle különleges szakmai program várja majd a táborozókat. 

A többi tehetséges Kandós diák pedig vásárlási utalványt kapott. Zsombok Melinda (11.E), Bonyhádi Viktor (11.G) és Kocsák Krisztián (11.G) az Együtt Határok Nélkül című vetélkedőn értek el csapatban 1. helyezést. Matuza Balázs (11.A) a Dusza Árpád Országos Programozó Csapatversenyen 2. helyen végzett, a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen országos 8. helyezett, vármegyei 1. helyezett, a Vármegyei Matematikaversenyen 2. helyezett lett. 

Gyapjas Márkó (10.A) a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen országosan 5., vármegyei szinten 1. helyen végzett. Csíkos János (11.B) a Szakács Jenő vármegyei fizikaverseny 2. helyén végzett. 

A 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpián dicséretben részesült: Vígh Félix Richárd (11.B), Tóth Barnabás (11.B), Jáger Barnabás (11.C), Gyarmati Áron (11.C) és Breznyán Gábor (10.C). 

Végül Körmendi Titanilla (10/1) vehette át ajándékát a közösségi, DÖK-ban végzett, valamint a pályaválasztási munkája elismeréseként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában