Magyar Honvédség

2023.05.10. 11:03

Több napos katonai gyakorlat lesz Kalocsa-Meszesen és Fajszon

A Magyar Honvédség tájékoztatása szerint az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred technikai átcsoportosítást hajt végre Szentes és Várpalota között. A kedden megkezdett átcsoportosítás miatt megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani Szentes–Csongrád–Kiskunfélegyháza–Jászszentlászló–Soltvadkert–Kecel–Öregcsertő–Miske–Bátya–Meszes, illetve Szentes–Csongrád–Kiskunfélegyháza–Jászszentlászló–Soltvadkert–Kecel–Öregcsertő–Miske–Fajsz útvonalon.

Zsiga Ferenc

Fotó: Matey István / illusztáció

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. 

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják. Kérjük a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja. –A lakosság megértését és türelmét köszönjük! – áll a közleményben.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred katonái az elkövetkező napokban a Duna folyón átkelést hajtanak végre egy gyakorlat keretén belül. Fajszon ponton hidat építenek, de ez a helybéliek közlekedését és nyugalmát alapvetően nem zavarja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában