33 éves partnerség

2023.05.27. 14:38

Megerősíti német testvérvárosi kapcsolatát Kalocsa

Pünkösdvasárnap a 33 éves partnerséget erősíti meg ünnepélyes keretek között Kalocsa és Kirchheim unter Teck polgármestere az érsekkerti nagyszínpadon.

Zsiga Ferenc

Kalocsa a rendszerváltoztatás időszakában, 1990-ben a két település sportolói, magánszemélyek között kialakult barátságot hivatalosan is partnervárosi rangra emelte a németországi Baden-Württemberg tartományhoz tarozó Kirchheim UnterTeck várossal. Az eltelt több mint három évtizedben számos találkozó jött létre a két város vezetése és civil szervezetei között. A megállapodás 20. évfordulójához kapcsolódó ünnepségsorozat keretében Angelica Matt-Heidecker főpolgármester asszony és Török Ferenc polgármester írta alá a testvérvárosi kapcsolatot megerősítő díszokiratot. 

A Covid világjárvány következtében a 30 éves jubileum megünneplése elmaradt, de a két város a veszély elmúltával újra ünnepélyesen kinyilvánítja, hogy a partnerségi kapcsolatot a jövőben is fenn kívánják tartani. Ehhez kínál méltó lehetőséget a Kalocsai Pünkösdi Népművészeti Fesztivál, amelyre pénteken Kalocsára érkezik dr. Pascal Bader főpolgármester, Heinrich Brinker, Dieter Hoff és Sabine Lauterwasser városi tanácsosok. 

A négytagú delegációt dr. Filvig Géza polgármester szombaton 10 órakor fogadja a városházán, majd egy sétát tesznek a városban. A partnerszerződést megerősítő okirat aláírására vasárnap 16:30 órakor kerül sor az Érsekkertben, a szabadtéri nagyszínpadon, ahová a menettáncról érkeznek be a talpig népviseletbe öltözött kalocsai és környékbeli tánccsoportok.

Az eseményen Kirchheim unter Teck főpolgármestere is köszöntőt mond. A német vendégek hétfőn délelőtt kalocsai múzeumlátogatáson, majd budapesti városnézésen vesznek részt, gépük a fővárosból Németországba az esti órákban indul. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában