Csetényi Élménypark

2023.05.14. 17:56

Madárgyűrűzés és rovarhotelek készítése is várta a halasiakat a hétvégén – galériával

Két izgalmas programmal is várta az érdeklődőket az elmúlt napokban a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület Kiskunhalason. Előbb a halasi védett fákat bemutató városi bringatúrát szervezetek a környezetvédők, majd szombat délelőtt a madarak és fák napját szervezték meg a Csetényi Élményparkban, ahol madarakat is gyűrűztek.

Pozsgai Ákos

Kézműves foglalkozással is várták a legkisebbeket

Fotó: Pozsgai Ákos

A város védett fáit bejáró biciklis túrán 38 védett és egyéb szempontból értékes fát, facsoportot kerestek fel a város belterületén szerda délután. Az idős fákkal való személyes találkozások alkalmával megismerkedhettek a résztvevők a fák faji, élőhelyi és egyéb jellegzetességeivel. Szemrevételezéssel igyekeztek megállapítani a fák jelenlegi állapotát, és az esetlegesen szükséges faápolási teendőket. A 14 kilométeres túra kiinduló és végpontja a város főtere volt, Greguss Viktor, az egyesület vezetője kalauzolta végig a kerékpárosokat.

A madarak és fák napjához csatlakozva Kiskunhalason szombaton a Csetényi Élményparkban madarászással, madárgyűrűzéssel, természetismereti standdal, faültetéssel, madárodúk és rovarhotelek készítésével várták az érdeklődőket. Az esemény kiemelt attrakciója egy bonsai kiállítás volt, amely során kiskunhalasi és kecskeméti bonsai nevelők mutatták be „minifáik” történetét, nevelésük rejtelmeit. Emellett kézműves foglalkozással is várták a legkisebbeket, a családok megnézhették a helyi vízibivalyokat és a nemrég született kishattyúkat is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában