KTI Modellvállalat

2023.05.31. 19:03

Kecskeméti diákok is az ország legjobbjai közé kerültek – galériával

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Gróf Károlyi Sándor Technikum diákjai is bejutottak a KTI Modellvállalat 2022/23. című országos szimulációs verseny döntőjébe. Az eredményeket szerdán hirdették ki a hirös városban.

Sebestyén Hajnalka

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is köszöntötte a résztvevő diákokat

Fotó: Bús Csaba

A KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet idén második alkalommal rendezte meg a Modellvállalat 2022/23. szimulációs versenyt. A tavaly novemberben induló megméretésre az ország minden vármegyéjéből, összesen 152 csapat nyújtott be pályamunkát 53 iskolából, amelyek közül a zsűri 40 csapat pályázati anyagát nyilvánította a projekt felhívásában megszabott feltételeknek megfelelőnek.

A vetélkedés online fordulói 2022 novemberében kezdődtek, és 2023 áprilisában zárultak. A döntőbe jutott 11 csapat május 30-31. között a kecskeméti Hotel Aranyhomokban A legjobb vállalkozási ötlet címért versenyezhetett. A legizgalmasabb ötletek között szerepelt egy „varázsgyűrű” forgalmazási lehetőségeinek a kidolgozása, amely segítené a drogok kiszűrését, valamint annak a webshopnak a terve, amelyben a Balaton környékén előállított termékek értékesítésének biztosítanának felületet. Érkezett céges ötlet a szürke víz hasznosítására, valamint kifejezetten a cukorbetegek részére kitalált gyümölcslevek forgalmazására is. 

Az ünnepélyes eredményhirdetés előtt köszöntőt mondott Oláh Gábor, a KTI Képzési, Vizsgáztatási Igazgatóság igazgatója. Kiemelte: ez több mint tanulmányi verseny, hiszen itt nemcsak szakmai ismeretekre van szükség, hanem számot kell adni a fiataloknak döntési készségükről, kritikai gondolkodásukról vagy éppen a csapatban való munkájukról. A céljuk, hogy a szakképzésben tanulók szakmai ismereteik mellett megmutathassák, hogy milyen vállalkozói ötleteik vannak, hogyan tudnának piacképes ötleteket megvalósítani.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is köszöntötte a résztvevő diákokat. Kecskemét jelmondatát idézte: „Sem magasság, sem mélység nem rettent”, mely tökéletesen illeszkedik e versenyhez is.

A vetélkedő részleteit pedig Lőrincz Krisztián, az Értékelő Testület elnöke összegezte. Az első versenyt még a 2021/22-es tanévben hirdették meg, akkor a háromfős csapatok 3 ágazatot képviseltek, most 14 ágazatot, mely mutatja a növekvő érdeklődést a verseny iránt. A 9-10-11. osztályos tanulók a verseny ideje alatt ösztöndíjat is kaptak, közel 20 milliót fordítottak erre a célra.

Kecskemétről a Gróf Károlyi Sándor Technikum Green Goat csapata (Trungel Milán, Vancsura Péter, Mikes Ádám) kiválóan szerepelt a versenyen, a döntőbe is bejutott, ahol végül oklevéllel ismerték el teljesítményüket. Közlekedés és szállítmányozás ágazatban indultak. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester részükre külön ajándékot is adott a város nevében. A fiúkat Kiss-Béres Beatrix tanárnő készítette fel.

„Modellvállalat 2022/23.” szimulációs verseny kecskeméti döntőjének eredményei:

A Modellvállalat 2022/23. szimulációs verseny döntőjében I. helyezést ért el a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, Keszthelyi Közgazdasági Technikum tagintézményének NyuggiSzakik elnevezésű csapata. A csapatot Kondor Fanni Anna, Sárvári Vivien, Vasas Heléna Kitti alkották, a felkészítő mentoroktatójuk Vargáné Kékesi Szilvia volt.

A Modellvállalat 2022/23. szimulációs verseny döntőjében II. helyezést ért el a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, Keszthelyi Közgazdasági Technikum, Közgáz Keselyűk elnevezésű csapata. A csapatot Gyuricza Laura, Vincze Virág, Fazekas Kitti Magdolna alkották, a felkészítő mentoroktatójuk Nemes Mihály Zsolt volt.

A Modellvállalat 2022/23. szimulációs verseny döntőjében III. helyezést ért el a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium tagintézményének Észbontók elnevezésű csapata. A csapatot Csatlós Tímea, Harczman Evelin, Niemeyer Jázmin alkották, a felkészítő mentoroktatójuk Lovász Edit volt.

A zsűri különdíjjal honorálta a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum és Kollégium tagintézményének Szikszi Filament Kft. elnevezésű csapatát. A csapatot Muresan Adrienn Rozália, Jászai Enikő, Dencsák Attilaalkották, a felkészítő mentoroktatójuk Huriné Verdes Tímea volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában