Verspályázat

2023.05.02. 14:35

Kecskeméti Arborétum: ahol a természet és a költészet találkozik

A Petőfi-emlékévek alkalmából egy verses programot hirdetett meg a Kecskeméti Arborétum. Az év végéig várják azokat a természethez kötődő verseket, amelyeket kedvenc költőinktől idézhetünk, de a versírók saját alkotásait is szívesen fogadják a szervezők!

Lizik-Varga Katalin

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Csatlakozva Petőfi-emlékévhez, a Kecskeméti Arborétum meghirdetett egy természethez kötődő verselő programot. A feladat egyszerű: az adott e-mail-címre be kell küldeni kedvenc költőnk versrészletét vagy saját versünket, melynek témája egyértelműen a természet. Örömmel veszik az arborétumban született, vagy az itteni növényvilág által ihletett sorokat. A beküldött idézeteket és alkotásokat nem rangsorolják, ugyanis ez nem egy verseny.  

Jutalomként a legszebb verseket a szerző és beküldő nevének feltüntetésével az év során az arborétum Instagram- és Facebook-oldalán fogják közzétenni. A tervek szerint a természet ihlette verssorok a Kecskeméti Arborétumban – a tölgyesben és a véderdősávban, a sétautak mentén – is felüdítik majd a látogatókat. 

A versrészleteket a következő e-mail-címre várják december 31-ig: [email protected] 

Minden esetben fel kell tüntetni a költő és a beküldő nevét, valamint kérik, hogy az alkotásokat pontosan idézzék!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában