Sportvetélkedő

2023.05.26. 14:33

Ismét együtt mozdultak a nyugdíjasok Kecskeméten – galériával, videóval

Immár harminckilencedik alkalommal rendezte meg a Mozdulj! sportvetélkedőt a Nyugdíjas klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége pénteken Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba

A szövetség egy évben három alkalommal tart Mozdulj! rendezvényt, tavasszal a sportcsarnokban, szeptemberben az arborétumban és novemberben pedig a Kecskeméti Fürdőben – mondta el Kormányosné Makai Eszter, a nyugdíjas szövetség elnöke.

A rendezvény célja, hogy a nyugdíjasok átéljék a sport és a mozgás örömét és felhívják a figyelmet arra, hogy az időskor is lehet mozgással teli, aktív életszakasz. Az elnök hangsúlyozta a sport időskorban is fontos, egészségmegőrző hatását. Kormányosné Makai Eszter elmondta, hogy a Mozdulj!-t Probojáczné Túri Éva korábbi elnökségi tag hívta életre. Korábbi élsportolóként szívügye, hogy a mozgás szépségeit közvetítse nyugdíjastársai felé. Most is ő állította össze a feladatokat és Halasi Gábor volt a segítője. 

Idén 22 nyolc fős csapat jelentkezett a vetélkedőre, ami mutatja, hogy mennyire népszerű az esemény a nyugdíjasok körében, és mindig népes tábor kíséri a versenyzőket. A játékok minden évben kellően összetettek, de éppen annyira szórakoztatóak is. Egyebek mellett tollaslabdát kellett egyensúlyozni, labdavezetésben kellett jeleskedni és a célbadobás is a feladatok között volt. A versenyszámok előtt a Kecskeméti Repülő és Vívó Sportegyesület versenyzőinek bemutatóját tekinthették meg a jelenlévők Almási Balázs edző vezetésével. Az eseményen jelen volt dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő és Jánosi István sportért felelős tanácsnok.

A zsűri döntése alapján első helyezett lett a Szenior Örömtánc Klub, második a Hunyadivárosi Nyugdíjasklub 2. csapata, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Béke Szigete Nyugdíjasklub 1. csapata állhatott fel.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában