Emlékünnep

2023.05.26. 18:28

Főhajtással tisztelegtek a hősök előtt Kecskeméten – galériával

A Kecskeméti Református Egyházközség és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata közösen tartott megemlékezést a magyar hősök napja alkalmából a református temetőben pénteken délelőtt. A katonai tiszteletadással és koszorúzással egybekötött rendezvényen ünnepi beszédet mondott dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, a köztársasági elnök főhadsegéde.

Lizik-Varga Katalin

Kecskeméten már pénteken megkezdődtek azok a programok, melyeken tisztelegtek az elesett hősök emléke előtt. Az egyik ilyen megemlékezést a kecskeméti református temetőben tartották.

Fotó: Bús Csaba

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják hazánkban, amikor is azokra a magyar katonákra és civilekre emlékeznek, akik az életüket áldozták a hazáért. Kecskeméten már pénteken megkezdődtek azok a programok, melyeken tisztelegtek az elesett hősök emléke előtt. Az egyik ilyen megemlékezést a kecskeméti református temetőben tartották. 

Az eseményen igei köszöntőt és áldást mondtak a református, az evangélikus és a katolikus egyházak képviselői. Ünnepi beszédet mondott dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, a köztársasági elnök főhadsegéde, aki szerint tartozunk hőseinknek azzal, hogy nem felejtjük el őket, és megőrizzük az emléküket. Mint mondta, erre a törvény szava is emlékeztet. 

A vezérőrnagy beszédében kitért arra is, hogy a fájdalmas véráldozatokon, a megmagyarázhatatlanul drámai sorsokon túl a magyar történelemnek számtalan olyan fejezete van, amikor a magyar hazát önfeláldozó és bátor tettekkel mentették meg honvédeink. Mint mondta, nélkülük ma nem lenne hazánk.  

A református temetőben rendezett megemlékezés koszorúzással és a megemlékezés virágainak elhelyezésével ért véget.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában