Összefoglaló

2023.05.27. 21:19

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 27.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Felvételünk Harta újratelepülésének 300. évfordulós ünnepségén készült

Fotó: Tapodi Kálmán

Újratelepülésének háromszázadik évfordulóját ünnepli az idei évben Harta. A nagyközségben pénteken kezdődött a háromnapos jubileumi ünnepségsorozat, melynek keretében felavatták a központi park sétányát, melynek emlékművével is a német ősök előtt tisztelegnek.

Nagy élményben volt része a pünkösdi ünnepi hétvége felvezetéseként jó tucatnyi autista gyermeknek Baján, miután a helyi Rotary Club szervezésében az idén is motorra ülhettek.

A kormány intézkedései nyomán Budapestet folyamatosan a legalacsonyabb rezsiköltségű európai uniós városai közé sorolják a különböző statisztikák.

Speciális árvízi, valamint erdő- és avartüzek oltására alkalmas mentőegységek jöhetnek létre a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program „EU polgári védelmi komplex modulok létrehozása, fejlesztése” elnevezésű projektjének keretében. A projekt részeként pénteken egy képzést tartottak, amelynek a bajai kikötő adott helyett. 

A kalocsai képviselő-testület csütörtöki ülésén Bóbis Attila kapitányságvezető összegezte az erőfeszítéseket, amelyek révén a Kalocsai Rendőrkapitányság személyi állománya a legtöbb területen az országos és a megyei átlag fölötti eredményeket ért el tavaly.

 Egy robogós sérült meg, amikor nekihajtott egy autó hátuljának Kecskeméten.

Értékvezérelt, tudatos, keresztény életre buzdította a csíksomlyói hegynyeregben összegyűlt zarándokok százezreit és a szentmisét az élő közvetítés révén távolról követő híveit szombaton a pünkösdszombati fogadalmi búcsú ünnepi szónoka, Urbán Erik, az erdélyi ferences rendtartomány provinciálisa.

Egy ötven négyzetméteres, palafedésű melléképület égett Kecskeméten, a Hetény-Úrihegy tanyán.

Vidám gyermeknapi programokat szervezett a kecskeméti Hírös Agóra. Szombaton kellemes időben kapcsolódhattak ki a családok. A programok vasárnap folytatódnak.

Negyvenegyedik alkalommal rendezték meg az Orbán-napi borünnepet Hajós-Pincefaluban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában