EGYMI

2023.05.27. 08:46

Újra autista gyerekeket motoroztatott a Bajai Rotary Club – galériával

Nagy élményben volt része a pünkösdi ünnepi hétvége felvezetéseként jó tucatnyi autista gyermeknek Baján, miután a helyi Rotary Club szervezésében az idén is motorra ülhettek.

Vincze Miklós

Fotó: Pulai Zsóka

Immár hagyományosnak mondható rendezvény, hiszen az utóbbi időben évről évre sort kerítenek rá, hogy a Bajai Rotary Club a Bajai EGYMI (Egységes Gyógypedagógiai Módszertani intézmény) autista tagozatának a tanulóit minden évben megmotoroztatja. Az idén május 26-án került sor erre az érintettek körében nagy lelkesedést kiváltó rendezvényre. 

Délelőtt tízkor gyülekezett a gyereksereg, hogy a Petőfi-szigetet motoron megkerülhessék. Sarlós István volt az, aki beültette a nyeregbe maga mögé a gyerekeket, akik – jó tucatnyian – alig várták, hogy rájuk kerüljön a sor, beöltöztessék őket a motoros szerkóba, és megkerüljék velük a szigetet, hiszen minden évben nagy és emlékezetes élmény a számukra ez a lehetőség. Sarlós István, aki nem mellékesen a Bács-Kiskun Vármegyei Levéltár bajai részlegének a vezetője, évek óta nagy örömmel motoroztatja a gyerekeket, és nem is csak szűkebb pátriájában, Baján. Az idén a helyi rendőrség nem csak felvezetéssel segítette a rendezvényt, de a gyerekek szállításából is derekasan kivette a részét. A foglalkozás elérte célját: nagy lelkesedéssel távoztak az autista gyermekek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában