Jótékonykodás

2023.04.14. 11:18

Ukrajnából menekült gyerekeket támogattak Kecskeméten

Kecskeméten, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába járó 19, az ukrán háború elől menekült gyermek vehetett át csütörtökön sportruházatot összesen mintegy 610 ezer forint értékben a Kecskeméti Szent László Lions Clubtól.

Sebestyén Hajnalka

A Lions Club a támogatás jóvoltából létrejött adományozás második lépcsőfokaként az érintett családok gyermekeit sportruházattal ajándékozta meg

Forrás: Lions Club

Mint arról már korábban hírt adtunk a Kecskeméti Szent László Lions Club néhány napja ukrán családokat támogatott tartós élelmiszerrel. A támogatás jóvoltából létrejött adományozás második lépcsőfoka, hogy az érintett családok –  II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába járó  – gyermekeit sportruházattal ajándékozták meg.

A gyerekek életkorát, nemét és méreteit figyelembe véve vásárolták meg a klubtagok a sportcipőket, melegítőket, sport pulóvereket, pólókat, nadrágokat. A kiválasztáshoz segítséget kértek az iskola testnevelő tanárától, Korsós Szőke Tünde tanárnőtől is.

Harsányi Zsuzsanna elnök elmondta: az orosz agressziót követően a megtámadott Ukrajnából több millió ember kényszerült otthona elhagyására. Mivel a harcok továbbra sem csitulnak, az egyes országoknak a hozzájuk érkező menekültek tartós segítésére, beilleszkedésük előmozdítására kell törekedniük. A nemzetközi Lions szövetség (továbbiakban: LCIF) azonnal megnyitotta pénzügyi támogatási keretét a menekülteket befogadó és segítő országok klubjai számára. Az Alapítvány az elmúlt egy évben 19 ország, 72 projektjéhez közel 4,2 millió dollár értékű támogatást nyújtott. 

A hazai kluboktól beérkező előzetes igények és elvárások alapján a Magyarországi Lions Clubok Szövetsége (LCMSZ), sikeres pályázatot nyújtott be a nemzetközi szövetséghez és a hazai Lions mozgalom eddigi történetében példátlan nagyságú összeget, 331 ezer 162 dollárt kapott. A Kecskeméti Szent László Lions Club, három hónapon keresztül élelmiszer és tisztálkodási csomagokra, sportszerekre és laptopokra pályázott 23 menekült gyermek családjának támogatására, melyre 9 ezer 350 dollárt nyert el.

Forrás: Lions Club

Ennek a pályázatnak köszönhetően 3 hónapon keresztül havi rendszerességgel támogat élelmiszerrel és tisztasági cikkekkel családokat, ennek első ütemében április 4-én és 6-án nyújtottak át gyermekenként 20 ezer forint értékű csomagokat. Most csütörtökön pedig 19 általános iskolás gyermek vehetett át fejenként 2 pár sportcipőt, melegítőt, a fiúk kapucnis pulóvert, a lányok sztreccsnadrágot, pólót. Laptopok átadásával folytatódik majd a program a hónap folyamán, melyekről későbbiekben adunk hírt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában