Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny

2023.04.06. 17:07

Újabb szép eredményt értek el a bajai diákok

Kimagasló bélás eredménnyel zárult az Alakítsátok ti a történelmet! Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny.

Márton Anna

Fotó: Kapott fotó

A III. Béla Gimnázium csapata, Bujdosó Fanni, Köbli Ágnes és Magyaros Krisztina 10. c osztályos tanulók az április 1-jén Budapesten, 32 csapat részvételével megrendezett országos döntő divízójában 5. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Illésné Turai Zsuzsanna.

A regionális fordulóhoz hasonlóan ezúttal is 120 óra állt a csapat rendelkezésére az eset megoldására, mely az 1941. április 2-án döntési helyzetbe kényszerített Teleki Pál miniszterelnök számára összeállított stratégia kidolgozását eredményezte Hogyan reagáljon a magyar kormány a jugoszláv kérdésre? címmel. A közgazdasági szektorban használt kötelező elemek, mint például a SWOT-analízis, az opciós fa vagy a kockázati tényezők elemzése révén kialakított saját megoldási javaslatukat tartalmazó prezentációt 10 perc alatt kellett bemutatniuk. Az ezt követő 5 percben a szakmai zsűri tagjai a témához kapcsolódó, összefüggéseket feltáró kérdéseket tettek fel nekik.

Bár a megoldás kidolgozása a téma komplexitása, az elvárt formátumnak való megfelelés, valamint az idő rövidsége miatt feszített munkatempót igényelt, a lányok akkora kedvvel alakították a történelmet, hogy jövőre újra beneveznek erre a versenyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában