Önkormányzati hivatal

2023.04.12. 06:50

Új partneri modell szerint működhet a jövőben a zsanai posta is

A Magyar Posta Zrt. még az év elején bejelentette, nincs lehetőség az ideiglenesen szünetelő további posták újranyitására. A másfél ezer főnél kisebb lélekszámú településeken pedig egy új partneri programot indítanak.

Tapodi Kálmán

Zsanán a faluközpontban, a községháza épületében működik már régóta a posta.

Fotó: Tapodi Kálmán

Zsanán évtizedek óta az önkormányzati hivatal épületében működik a posta, amelyért lényegében jelképes bérleti díjat fizet a Magyar Posta és a rezsiköltséget is a település állja.

A helyi képviselő-testületet váratlanul érintette a helyi posta új alapokon történő működtetésének lehetősége. Az önkormányzat legutóbbi ülésén Karvas Erzsébet, a Magyar Posta Zrt. Hálózat Fejlesztési Igazgatóság partnermenedzsere tájékoztatta a testület tagjait az új partneri programról. Mint elhangzott: a program lehetőséget biztosít arra, hogy az önkormányzatok, vállalkozások, és egyéb partnerek még nagyobb számban vegyenek részt a posták működtetésében. Az új partneri modell keretében a meglévő vállalkozói vagy szolgáltatói tevékenység mellett végezhető a postai feladat, így növelhető az ügyfélkör és az árbevétel, erősödik a vidék megtartó ereje. A Magyar Falu Program révén megújuló kistelepülési üzletek közül, már több mint kétszázba integrálódik postai szolgáltatás. – A háznál történő kézbesítést azonban továbbra is a Magyar Posta Zrt. végzi – jelentette ki Karvas Erzsébet.

A Magyar Posta megújított feltételekkel lehetőséget biztosít a posták szerződéses üzemeltetésére, a szerződő fél üzleti alapon fizet díjat. A szerződéses üzemeltetésére Zsanán is akadna vállalkozó, de információink szerint a partneri szolgáltatóhely egyelőre nincs véglegesítve. A partnerek számára a Magyar Posta Zrt. egyébként minden eszközt biztosít az indulás segítéséhez és egy fő ingyenes képzését is vállalja.

A zsanai önkormányzat szeretné, ha a posta továbbra is polgármesteri hivatalban maradna, akár csökkentett nyitvatartási idővel. Sőt, még a bérleti díjat is elengednék. Egyelőre ezzel az ajánlattal fordultak a Magyar Posta Zrt-hez abban a reményben, hogy mindenki számára megfelelő megoldás születik a helyiek életében fontos szerepet betöltő postáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában